Yeni işe başlayanlara 6 Bin 667 TL destek verilecek

Yeni işe başlayanlara 6 Bin 667 TL destek verilecek
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik destek ihtiyacı olan bireyler için yeni bir finansal yardım kampanyası başlattığını açıkladı.

Türkiye'de ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar için Aile Bakanlığı tarafından sunulan yeni bir sosyal yardım programı, işe yeni başlayan bireylerin yüzünü güldürecek. Bu program kapsamında, 18 ile 55 yaş aralığındaki kişilere, işe başlamalarını takiben 60 gün içinde başvuruda bulunmaları halinde, 6.667 TL'lik bir destek sağlanacak. İŞKUR aracılığıyla iş bulan ve sosyal güvenlik kapsamında bir işe yerleşen vatandaşlara yönelik olup, ekonomik anlamda bir rahatlama ve teşvik sağlamayı amaçlıyor.

hf.jpg

Başvuru süreci ve şartları oldukça basit tutularak, vatandaşların bu fırsattan yararlanmaları için engeller asgariye indirgendi. Özellikle, İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen ve işe başlayan bireyler, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgileri görüldüğünde, 60 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

hgfe.jpg

Bu yardımın miktarı, 2024 yılı itibarıyla brüt asgari ücretin üçte birine denk gelen 6.667,50 TL olarak belirlendi. Bu ödeme, vatandaşların işe başlama sürecinde karşılaşabilecekleri ilk etap mali zorlukları hafifletmek için tasarlandı. Başvuru için gerekli olan tek belge, kimlik kartı ve başvurular, vatandaşların ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.