Emekliye destekler peş peşe geldi: Yeni zam için oranlar ortaya çıktı!

Emekliye destekler peş peşe geldi: Yeni zam için oranlar ortaya  çıktı!
Emeklilere yönelik yeni refah paketi Temmuzda uygulanacak zam ile birlikte en düşük emekli maaşında artış ve özel emekli kart uygulamasıyla destekleniyor.

Yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve sürekli değişen fiyat etiketleri, emeklileri de huzursuz ediyor. Devletin bu kapsamda sunacağı maddi destek olan hakları olanakları emekliler için önem arz ediyor.

Kurban bayramı yaklaşırken emeklilere yönelik yeni vefa paketi de yolda temmuz ayında yapılacak zammın yanı sıra mevcut en düşük emekli maaşı için de düzenlemeler bekleniyor.


Öte yandan, refah paketi kapsamında emeklilerin kullanımına sunulacak olan özel bir kart emeklilere yapılacak olan destekleri de kolaylaştıracak. Emekliler bu kart üzerinden yapılacak. Emekli kart Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yönetilecek. Yapılan İndirimlerde bu kart aracılığıyla uygulanacak.

TEMMUZ AYI ZAMMINDA SON DURUM NE?
Temmuz ayında yapılacak zammın detayları henüz kesinleşmiş değil. Ancak enflasyon belirleyici bir kriter olacak şu an için üç aylık enflasyon yüzde15 olarak belirlendi ve altı aylık enflasyonun yüzde 25 ila yüzde 30 aralığında olması bekleniyor.

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-01-58-37-e083c4e5.jpg

HANGİ DESTEKLERİ KAPSIYOR?
Emekliler için düzenlenen refah paketinin kapsadığı hizmetler arasında belediye hizmetleri, enerji destekleri, ulaşım destekleri, finansal destekler, konut kira destekleri ve tatil konaklama destekleri yer alacak.


Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayında yüzde 37,57 oranında zam yapıldı ve bu oran yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e yükseltildi. En düşük emekli maaşı da 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, senede iki kez ödenen emekli bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3.000 TL'ye çıkarıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.