Evlerin vazgeçilmeziydi... Dev firma iflas bayrağını çekti

Evlerin vazgeçilmeziydi... Dev firma iflas bayrağını çekti
Ülke çapında yaygın bir şube ağına sahip olan tanınmış kuruyemiş firması, artan borç yükü nedeniyle iflasını açıkladı.

Maksul Gıda, Türkiye çapında yayılan şubeleriyle tanınan bir gıda şirketi, yakın zamanda mahkeme tarafından iflasın eşiğinde olduğu kararını aldı. Üç yıl önce mali sıkıntılar nedeniyle konkordato sürecine giren ve 400 milyon TL borç yükü altında bulunan firma, çalışanlarına ödeme yapamama durumuyla karşı karşıya kaldı. Şirketin iflas süreci devam ederken birçok şube kademeli olarak faaliyetlerini durduruyor.

157600.jpg

KURUYEMİŞ DEVİ İFLAS ETTİ

Dünya genelinde ve Türkiye'de ekonomik krizin etkileri derinleşirken, pek çok işletme iflasın eşiğine geldi. Türkiye'nin tanınan kuruyemiş ve baharat markalarından Maksul Gıda, finansal zorluklar nedeniyle kepenk indiren firmalar arasına katıldı. 200'ü aşkın mağazasıyla sektörde önemli bir yer edinen şirket, yaşanan mali krizler karşısında ayakta kalamadı ve iflasını ilan etti.

200 ÇALIŞAN MAAŞ ALAMADI

Üç yıl önce konkordato ilan eden ve bu süreçte faaliyetlerine devam eden Maksul Gıda, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin son kararıyla resmen iflasını açıkladı. Şirketin ve sahibi Hakan Şenol'un mali durumunu değerlendiren bilirkişi raporu sonrasında verilen bu karar, şirketin yaklaşık 150 şubesinin kapanmasına ve 50 şubenin daha kapatılma kararına yol açtı. Uzun süredir maaş alamayan şirket çalışanları ise iş arayışlarına hız verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.