Cevdet Yılmaz'dan dikkat çeken tasarruf açıklaması! Sadece araçlar değil, binalarda...

Cevdet Yılmaz'dan dikkat çeken tasarruf açıklaması! Sadece araçlar değil, binalarda...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan dikkat çeken enflasyon yorumu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, bu mücadelede kamu, özel sektör ve sivil toplumun birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

74-1.jpg31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Türkiye'nin seçimsiz bir döneme girdiğini ve bu dönemin ülke için tarihi bir fırsat olduğunu belirten Yılmaz, siyasette rekabetçi işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Siyasi rekabetin devam ederken ülkenin geleceği adına işbirliği yapılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, bu çabanın siyasi kutuplaşmanın azalmasını ve siyasi diyaloğun artmasını sağlayacağını belirtti.

ENFLASYIN İÇİN YAZ AYLARINA DİKKAT!

Enflasyonla mücadelede yapılan çalışmalara da değinen Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın kararlı bir şekilde uygulandığını ve sonuçlarının görüldüğünü ifade etti.

640x360-1.jpg

Yılmaz, enflasyonda yaz aylarında ivme kaybı yaşanacağını ve sonraki dönemde hızlı bir düşüş beklendiğini söyledi.

Türkiye'nin finansal göstergelerinde iyileşme sürecinde olduğunu belirten Yılmaz, kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışlarının yatırımların Türkiye'ye gelmesine olumlu katkı sağladığını dile getirdi.

ELİNİN TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR

Ayrıca, tasarruf tedbirlerinin alınmasının önemine değinen Yılmaz, kamu, özel sektör ve sivil toplumun bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

cevdet-yilmaz-a-2104479.jpgArtan tasarrufun Türkiye'nin geleceğini güçlendirecek alanlara yönlendirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, bu doğrultuda kamu harcamalarının da gözden geçirilerek verimliliğin artırılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için çeşitli alanlarda tasarruf tedbirlerinin ele alındığını ifade etti.

"ARAÇ KULLANIMI AZALTILACAK MI?"

Araç kullanımından kamu binalarının kullanımına, doküman basımından tören ve eğitim faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede değerlendirme yapıldığını belirten Yılmaz, bu konuların detaylı bir şekilde incelendiğini ve netleştiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.

cevdet-yilmaz-1nlg-cover.jpg"Araç kullanımı azaltılacak mı?" sorusuna Yılmaz, bu konuda tartışmaların olduğunu ve sadece araçlarla sınırlı kalmayarak bina kullanımı gibi diğer alanlarda da gözden geçirmeler yapıldığını dile getirdi. İhtiyaç olmayan yeni binaların yapımından kaçınılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, mevcut kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Verimliliğin en büyük tasarruf kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, harcamaların azaltılmasının yanı sıra var olan harcamaların nasıl daha verimli hale getirilebileceğinin de önemli olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.