Kayıp cüzdanı 14 saniyede bulabilecek dedektifler aranıyor 'İnceleyenlerin sadece yüzde 1’i görebiliyor'

Kayıp cüzdanı 14 saniyede bulabilecek dedektifler aranıyor 'İnceleyenlerin sadece yüzde 1’i görebiliyor'
Restoranda bir kadınla yemek yedikten sonra hesap ödemek isteyen adam cüzdanını bulamıyor. 14 saniye içinde ona yardımcı olabilecek misiniz?

Sabırları taşıran cüzdan bulmacası, IQ seviyenizi ortaya çıkarıyor. Sadece çok yetenekli ve zeki olanlar görseldeki adamın cüzdanını 14 saniye içerisinde bulabiliyor.

Görsele bakanların sadece yüzde 1’inin görebildiği cüzdanı bulabilecek kadar dedektif hissediyor musunuz? Eğer “ben de bulurum” diyorsanız bu görsel illüzyon testi tam size göre…

OPTİK İLLÜZYONLAR ZEKAYI GELİŞTİRİR

Gözlerle beyin arasında bir koordinasyon bulunur. Bu koordinasyon, beynin hızlı çalışmasını sağlayacak bazı görsel kolaylıklar sağlar. Beynimiz bazı durumlarda gizemli durumlara yol açabilecek şaşırtıcı yanılsamalar görebilir. Gözlerimizi yanıltan beynimiz, sadece işini hızlandırmaya çalışıyor. Peki, optik illüzyon testleri zekamızı geliştirebilir mi?

Bu sorunun cevabı ‘evet’tir. Sürekli optik illüzyon testlerini çözmeye çalışmak ve buna yoğunlaşmak zeka puanımızı yani IQ seviyemizi artırır. Böylece olaylara çok daha farklı açılardan bakabilmeyi, detayları görebilmeyi öğrenebiliriz.

ADAMIN KAYIP CÜZDANI NEREDE?

ezgif-com-webp-to-jpg-7.jpg

Görselde yemek masasında bir kadın ve bir erkek olmak üzere iki kişi bulunuyor. Başlarında da hesabı almak için gelen garson görülüyor. Adamın telaşlı bir şekilde cüzdanını aradığı resmedilmiş. Görünüşe göre hesabı ödemek üzere olan adamın cüzdanı kayıp.

Optik illüzyonların en zorlarından biri olan bu görseldeki kayıp cüzdanı bulabilir misiniz? İyice odaklanıp cüzdanı bulmaya çalıştığınızda 14 saniye içerisinde görebilirsiniz.

Cüzdanı 14 saniye içinde görenlerin IQ’larının ortalamaya göre yüksek olduğu vurgulanıyor. Eğer siz de 14 saniye içerisinde cüzdanı fark edebildiyseniz tebrikler!

Eğer hala göremediyseniz veya 15 saniyeden fazla sürdüyse üzülmeyin. Bu optik illüzyon testi aslında bir hayli karışık ve herkesin bulamaması oldukça normal.

Çünkü sadece bakanların yüzde birinin bulabildiği testlerden biri. Ayrıca optik illüzyon testlerini sık sık çözmek, görsel algınızı geliştirir ve bu tür testleri daha hızlı çözmeye başlarsınız. Yani, pratik yapmanız şart.

Görseldeki cüzdanı bulamadıysanız ipucuna ihtiyacınız olabilir.

CÜZDAN TAM BURADA!

Cüzdanı fark edemeyenler için görselin sağ tarafına dikkat kesilmelerini öneririz. Çünkü çok iyi gizlenmiş bu cüzdan tam sağ tarafta yer alıyor.

Adamın oturduğu sandalyenin oralarda boşuna cüzdanı aramayın.

Şimdi cüzdanı görebildiniz mi?

Hala fark edemediyseniz, cüzdan tam olarak kadının arkasında bulunuyor. Kadının saçlarına baktığınızda cüzdanı fark edebilirsiniz. İşte kayıp cüzdanın tam olarak bulunduğu nokta:

ezgif-com-webp-to-jpg-8.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.