Herkes fotoğrafçıyı kolay kolay bulamıyor 'Gözlerine güvenenler için çocuk oyuncağı'

Herkes fotoğrafçıyı kolay kolay bulamıyor  'Gözlerine güvenenler için çocuk oyuncağı'
Pratik zeka ve kartal gibi keskin gözler birleşince optik illüzyon testindeki fotoğrafçıyı şıp diye buluyor. Bakalım siz kaç saniyede görebileceksiniz?

Optik illüzyon testleri, gözlerimizle beynimiz arasında oynanan gizemli bir oyundur. Bu oyun çoğu zaman oldukça keyiflidir. Optik illüzyon testlerine özel bir ilginiz varsa bir yenisini sizin için hazırladık.

EĞLENCELİ BİR OPTİK TEST

Görselde alabildiğine geniş bir vadi görünüyor. Geceyi temsil eden bu görselde vadinin uçurumları ve ağaçlar karanlıkta gözleri yanıltacak derecede iç içe geçmiş bir şekilde fark ediliyor. Resme dikkatli baktığınızda, vadide fotoğraf çeken bir fotoğrafçı da olduğu görülüyor. Ancak bu fotoğrafçıyı herkes anında göremiyor.

Keskin zeka ve gözler, vadide gizli olan fotoğrafçıyı 5 saniye içinde görüyor. Göremeyenlerin detaylara daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Görme algılarına güvenenler bu testi başarıyla geçebiliyor.

ezgif-com-webp-to-jpg-7.jpg

GİZLENEN FOTOĞRAFÇIYI GÖREBİLİYOR MUSUNUZ?

Optik illüzyon testleri beynimizin gördüklerini algılayış biçimiyle alakalıdır. Çevremizde çok sayıda illüzyon görürüz ancak farkına varmayabiliriz.

Bazen de gördüklerimiz tekrar baktığımızda ve dikkat kesildiğimizde gördüklerimiz sonrasında şaşkınlığa neden olabilir. Tüm bunlar olağan bir durumdur. Normal bir zekadaki kişilerin gözleri bazı durumlarda yanılabilir. Fakat üstün zekalı kişiler algılarını yönlendirerek yanılgıdan kolayca çıkabilirler. Bu da optik testlerin amacını ortaya koyar. Zekasına güvenenler kendini test etmek için bu testlere başvurabilirler.

Şimdi dönüp resme dikkatlice baktığınızda fotoğrafçıyı kaç saniyede görebiliyorsunuz? Fotoğrafçının giydiği kıyafet onu kamufle ediyor. Ancak ayrıntılara dikkat ettiğinizde fotoğrafçıyı hemen fark edebilirsiniz.

Hemen göremediyseniz üzülmeyin. Optik illüzyon testlerini bol bol yaparak ve detaylara dikkat etmeye, odaklanmaya çalışarak yetenek kazanabilirsiniz. Böylece IQ seviyenizi de yükseltebilirsiniz. Daha dikkatli ve odak sağlayabilen biri haline gelebilirsiniz.

Optik illüzyon testleriyle beyni meşgul etmek önemlidir. Bu yüzden sadece basit bir eğlence gibi düşünmeyin, odaklanmaya ve odağınızı geliştirmeye çalışın.

OPTİK İLLÜZYON SORUSUNUN CEVABI BURADA

Vadideki fotoğrafçıyı görmek pek kolay değil. Çünkü üzerindeki giysi gizlenmesine neden oluyor. Ancak biraz daha dikkat edin ve sol tarafa doğru odaklanın. Vadinin fotoğrafını çeken fotoğrafçı resmin sol tarafında görülüyor.

Eğer gizlenen fotoğrafçıyı 5 saniye içinde bulabildiyseniz tebrikler, şahin gözlerinizle her detayı seçebilirsiniz.

Bu optik illüzyondan da görebileceğiniz gibi beynimiz aslında tam bir tamamlayıcıdır. Renkleri ve şekilleri gruplamada tam bir ustadır ve bu yüzden detayları kaçırabilmemiz normaldir.

Resme odaklandığınızda hala fotoğrafçıyı göremediyseniz görsel ipucumuzu verelim. İşte fotoğrafçı tam şurada:

illuzxyon-cevap.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.