Doğu Ekspresi'nin başlamasına sayılı günler kaldı 'Bakanlıktan acente uyarısı'

Doğu Ekspresi'nin başlamasına sayılı günler kaldı 'Bakanlıktan acente uyarısı'
'Turistik Doğu Ekspresi' seferlerinin bilet satışları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, hayata geçirilen ‘Turistik Doğu Expresi’nin ilk seferi 11 Aralık’ta yapılacağı duyurdu.

Seyahat ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi olan Doğu Ekspresi seferlerinin başlamasına çok az bir süre kaldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bilet satış yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin Doğu Ekspresi biletlerini ‘Turistik Doğu Ekspresi’ gibi pazarlamaya çalıştığını açıkladı. Bu duruma dikkat çekilerek, bu acentelerin yaptığı satışların iptal edileceği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) bildirileceği vurgulandı.

Ankara ile Kars hattında seyahat planlayan vatandaşların, ‘Doğu Ekspresi’ ve ‘Turistik Doğu Ekspresi’ trenleri arasındaki farklılıklara dikkat etmeleri önem arz ediyor. Ankara ile Kars arasında her gün sefer yapan ‘Doğu Ekspresi’, pulman ve kuşetli vagonlardan oluşuyor ve 1.300 kilometrelik güzergahta 53 istasyonda durak yapıyor. Bu trenin biletleri bir ay öncesinden bireysel satışa sunuluyor ve turistik amaçlı satış yetkisi bulunmuyor.

‘Turistik Doğu Ekspresi’ ise Ankara’dan pazartesi, çarşamba, cuma günleri ve Kars’tan çarşamba, cuma, pazar günleri kalkan özel bir turizm treni. Bu tren, Erzincan ve Erzurum'da Ankara-Kars yönünde, İliç, Divriği ve Sivas'ta ise Kars-Ankara yönünde yaklaşık 3 saatlik duraklar yapıyor.

Biletlerin yüzde 35'i TCDD Taşımacılık tarafından bir ay öncesinden bireysel satışa sunulurken diğer vagonların satış hakları TÜRSAB'a yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura ile veriliyor.

Açıklamada, Doğu Ekspresi biletlerini ‘Turistik Doğu Ekspresi Turu’ gibi pazarlayan acentelerin TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmediği ve bunların dışındaki acentelere güvenilmemesi gerektiği vurgulandı.

Bakanlık, bu tarz yanıltıcı eylemlerde bulunan acentelerin bireysel satış kanallarından aldıkları biletlerin iptal edileceğini ve TÜRSAB’a bildirileceğini açıkladı. ‘Turistik Doğu Ekspresi’ tur fiyatları ise acentelerin sunduğu hizmetlere göre değişiklik gösteriyor. Bu hizmetler, tur paketlerinde katılımcıların gezecekleri yerlerden, yeme-içme ihtiyaçlarına kadar çeşitli detaylar içeriyor ve TCDD Taşımacılık'ın sadece seferlerden sorumlu olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.