Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği karar 'Son 5 gün kaldı'

Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği karar 'Son 5 gün kaldı'
Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği karar geldi. Başvurular için geri sayım başladı. Son 5 gün!

Artan mazot ve gübre fiyatları ile birlikte milyonlarca çiftçi kan ağlıyor. Çiftçiler ekonomik anlamda rahatlamak amacıyla tarımsal destek ödemelerini yakından takip ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, üretim yapmakta zorluk çeken çiftçiye güzel haberi verdi.

Çiftçilerin merakla beklediği Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ödemelerinde yeni detaylar ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 yılı kapsamında tarım destek ödemelerini Cuma günü hesaplara yatırırken, 2024 yılında da bir değişikliğe gitmeyerek yine Cuma günleri yatırmaya devam edecek.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıt yenileme başvurusu hakkındaki detayları açıkladı. 2 Ocak 2024 tarihinde yapılan Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının tamamlanmasının ardından Çiftçi Kayıt Sistemi ürün güncelleme başvuruları belli oldu.

SON 5 GÜN KALDI

1 Şubat 2024 tarihinde başvuruların yapılabileceği belirtirken çiftçiler için de bir ilke imza atılacak. Çiftçiler e-devlet sistemi üzerinden işlemleri tamamlayabilecek. E-devlet sisteminden “Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Kayıt Yenileme Başvurusu” hizmeti üzerinden başvurular yapılabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.