Ünlü ekonomist tarih vererek duyurdu 'Sadece o emeklilere seyyanen zam geliyor'

Ünlü ekonomist tarih vererek duyurdu 'Sadece o emeklilere seyyanen zam geliyor'
Ünlü ekonomist, o emeklilere yapılacak olan seyyanen zammın tarihini verdi.

Ünlü ekonomist Oğuz Oyan, seyyanen zammın ne zaman yapılacağını açıkladı.

Milyonlarca emekli yapılan düzenleme ile birlikte maaş zam oranı yüzde 49,25 olarak güncellendi. Fakat bu düzenlemeden 6 bin 700 TL kök aylığı ve altında olanlar yararlanamayacak. Bu grupta olan emeklilerin en düşük emekli aylığı ise 10 bin TL olarak eşitlendi.

SEYYANEN ZAM GELİYOR MU?

3 milyona yakın en düşük aylığı alan emekliler yapılan zam oranının yansımamasında mutsuz görünüyor. Bu noktada emekliler maaşlarına seyyanen zam yapılmasını istiyor. Son dönemlerde gündem olan seyyanen zamma ilişkin uzman isimler rakam ve tarihleri belirtmeye de devam ediyor.

emekl-1.jpg

TARİHİ BELLİ OLDU

Ünlü ekonomist Oğuz Oyan, canlı yayında en düşük emekli aylıklarına bir seyyanen zammın kesinlikle yapılacağını belirtti. Oyan tarih vererek, “10 bin TL’nin altında milyonlarca emekli mevut, onlar için bir düzenleme yapılabilir. Mart ayında değil de en geç Şubat ayında yapmaları gerekir” dedi.

"HÜKÜMETİN KAYNAĞI VAR"

Hükümetin de seyyanen zam yapacak kadar bir imkanının olduğunun altını çizen Oğuz Oyan, “Geçen sene bütçe açıkları 1 trilyon 375 milyar liraya bağlandı. Fakat bu tahakkuk bazında şekillendi. Aslında gerçek nakit açığı 625 milyarda kaldı. Dolayısıyla ellerinde Bu yıla aktarılan bir kaynak var. Bu kaynakla bunu yapabilirler” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.