Emekliye ek zammın ardından bayram ikramiyesi geliyor 'İmzalar atıldı karar açıklandı'

Emekliye ek zammın ardından bayram ikramiyesi geliyor 'İmzalar atıldı karar açıklandı'
Geçim sıkıntısı çeken emekliye ek zammın ardından bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı açıklandı.

TÜİK’in Aralık ayı enflasyonu açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Enflasyon farkına göre memur ve emekli yüzde 49,25 zam alırken SSK, Bağkur emeklisinin zammı yüzde 37,56 çıktı. Memur ve emekli maaşlarının arasındaki uçurum arttı bu nedenle SSK ve Bağkur emeklisi gözünü hükümete çevirdi.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağkur emekliler ek zam oranın yüzde 5 olarak açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından emekliye yapılan zam yüzde 42’ye yükselmiş oldu. Yüzde 5 ek zammın ardından emekliler tepki göstermeye başladı.

0x0-bankalar-promosyon-yarisini-hizlandirdi-fakat-bazi-kelime-oyunlari-yanilmalara-yol-acabilir-1659858293543.jpg

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

Enflasyonun artması ve peş peşe gelen zamlarla emeklinin yükü artmaya devam ediyor. Yapılan zammın ardından geçim sıkıntısı çeken, kirasını bile ödemekte zorlanan emekliye güzel haber geldi. Ek zammın ardından bu kez de bayram ikramiyesi geliyor. İmzalar atıldı resmi açıklama yapıldı. Şartları sağlayan 25 bin emekliye bin 500 TL ödeme alacak.

Emekliye nefes aldıracak haber İzmir’den geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de emekliye bayram desteği kapsamında ödeme yapılacağını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Soyer, "Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize." diyerek 25 bin emekliye ödenecek bayram ikramiyesini açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-01-27-083856.png

BİN 500 TL NAKDİ DESTEK VERİLECEK

Tunç Soyer sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Değerli emeklilerimiz, 2024’te de yanınızdayız. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize." açıklamalarında bulundu.

SSK, BAĞKUR AYRIMI YOK

Bu kapsamda SSK, Bağkur, emekli sandığı ayrımı olmadan 25 bin emekliye bin 500 TL bayrama özel destek ödemesi yapılacak. Tunç Soyer’in duyurduğu nakdi bayram desteğinden sosyal yardım kriterlerine uyan emekliler yararlanabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.