Bunu yapanın ehliyeti süresiz iptal ediyor Sıkı kontroller başladı

Bunu yapanın ehliyeti süresiz iptal ediyor Sıkı kontroller başladı
Trafik cezaları ile ilgili gözden kaçırdığınız bir nokta ehliyetinize süresiz veda etmenize neden olabilir. Karayolları Trafik Kanunu'na göre aynı trafik suçunu 5 yıl içinde tekrar işlerseniz ehliyetiniz elinizden alınıyor.

Trafik cezalarının içinde en ağır olanları trafiği tehlikeye sokan suçlara kesiliyor. Bu cezaların başında da sürücülerin bilerek diğer sürücüleri de riske atması olarak belirleniyor. Örneğin drift atmanın yüklü bir para cezası var. Ancak cezayı öder kurtulurum diye düşünenler ehliyetinden olabiliyor.

Trafik ekipleri Kadıköy'de trafiği tehlikeye düşüren sürücünün ehliyeti süresiz iptal etti.

Kadıköy'de otomobiliyle drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren sürücünün ehliyeti, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesini 5 yıl içerisinde 2. kez çiğnemesi nedeniyle iptal edildi.

trafikpolisiaa.jpg

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Hızırbey Caddesi'nde bir sürücünün otomobiliyle drift yapıp trafiği tehlikeye düşürdüğünü ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaştığını belirledi. Görüntüler üzerinden harekete geçen polis ekipleri drift atan sürücünün B.A. olduğu belirlendi. Polis merkezine götürülen B.A'ya 21 bin 214 lira para cezası verildi.

ehliyet2.jpg

B.A'nın ehliyeti ise, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesini 5 yıl içerisinde ikince defa ihlal etmesinden dolayı sürekli olarak iptal edildi. B.A hakkında, trafikte yaptığı tehlikeli hareketler nedeniyle adli işlem başlatıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.