Bu otoparklarda park etmek ücretsiz 'Araç sahipleri dikkat'

Bu otoparklarda park etmek ücretsiz 'Araç sahipleri dikkat'
Milyonlarca araba sahibinin hiç bilmediği detay o park yerlerinde ücret alınmıyor.

Milyonlarca araba sahibinin hiç bilmediği detay dikkat çekti. AVM’de otopark ücreti o saatten önce ise para ödenmek zorunda değilsiniz.

PARAYI ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Pek çok vatandaş alışveriş yapmak amacıyla AVM otoparklarına araçlarını park eder. Fakat bazı kurnaz otopark sahipleri 3 saat dolmadan araç sahiplerinde park ücreti ister. İstanbul'daki AVM otoparklarında 3 saate kadar ücret alınması hukuk açısından yasak. İstendiği durumda parayı ödemek zorunda değilsiniz.

avm-manset.webp

İCRA TAKİBİ AÇILIRSA DİLEKÇE İLE HAKKINIZI SAVUNABİLİRSİNİZ

Zorluk çıkarsa ödememek konusunda kararlı olmanız gerekiyor. Çünkü uzman isimlerin aktardığı bilgilerde, parayı ödedikten sonra dava sürecinde yorulan taraf araç sahibi oluyor. Bu noktada ödemezseniz park yeri icra takibi açacak. Fakat araç sahibi dilekçe ile ilk 3 saat ücret alamayacaklarının hukuken mümkün olmadığını belirterek itiraz edebilir.

avm-2.jpg

UKOME KARARI İLE ONAYLANMIŞTI

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 2007 tarihli kararına göre, alışveriş merkezlerinin otoparkları 3 saate kadar ücretsiz olduğu açıklanmıştı. Şu anda AVM otoparklarında karar geçerliliğini koruyor.

İCRA TAKİBİ NEDİR?

Borçlunun borcunu herhangi bir sebeple ödememesi halinde alacaklının bu borcu devlet gücü ile tahsil etmek üzere İcra Müdürlüğü nezdinde başlattığı süreç olarak bilinir. Ödemeyen kişi, açılan icra takibine dilekçe ile itirazda bulunarak hakkını savunabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.