Simide kallavi zam geldi ‘Ekmek fiyatını solladı'

Simide kallavi zam geldi ‘Ekmek fiyatını solladı'
Simide dev zam geldi. Zamlı fiyat bugünden itibaren geçerli olacak.

Yeni yıl zamlarla birlikte geldi. Asgari ücrete zammının açıklanmasının ardından yeni maaşlar hesaplara daha yatmadan zamlar art arda gelmeye devam ediyor.

Vatandaşın en kolay ulaşabileceği ekmek, simit, poğaça gibi fırın ürünleri de zamlardan nasibini aldı. Birçok kentte ekmeğe ve simide zam gelirken bir il daha simide zam yaptı.

sukru-erisen.webp

5 TL ZAM YAPTI

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara’da bugünden itibaren simidin 15 TL olacağını açıkladı. Delibaş, alım gücünün çok düşük olmasına rağmen 15 TL bile esnafın derdine de derman olmadığını ifade etti.

Ankara’da bugünden itibaren simit 15 TL olacak. Başkentte simide en son 31 Temmuz'da zam yapılarak 10 TL olmuştu.

Simide yapılan 5 TL’lik zammın nedenini ham maddenin, kiraların, zamların üst üste gelmesinden kaynaklanan bir durum olduğunu söyleyen Delibaş, susam fiyatlarının, un fiyatlarının, doğal gaz işçi giderlerinin yüzde 200’lerin üzerinde olmasından kaynaklı zorunlu bir zam olduğunu dile getirdi.

simit04-600x399.jpg

“ÇIKIP ÖZÜR DİLESİNLER”

Delibaş zamlı fiyatları duyururken özellikle emekli, öğrenci kesiminden ve dar gelirli vatandaşlardan özür dileyerek bu zammı yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Oda Başkanı Savaş Delibaş, herkesten özür diledi ve sadece özür dilemesi gereken kişilerinin olmadığını ve özür dilemesi gerekenlerinde çıkıp özür dilemelerini istedi.

sdfgdfgdgdg.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.