Dul ve yetim aylığı zam tablosu belli oldu 'İşte tüm detaylarıyla 2024 maaşları'

Dul ve yetim aylığı zam tablosu belli oldu 'İşte tüm detaylarıyla 2024 maaşları'
Zamlı dul ve yetim aylığı 2024 detaylarını merak edenler konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, dul ve yetim aylığı zamlanınca ne kadar oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen dul ve yetim aylığı ödemeleriyle ilgili detayların ortaya çıkmasıyla, çok sayıda kişi ne kadar maaş alacağını sorgulamaya başladı. 2024 yılı yeni dönem maaşların belirlenmesiyle birlikte dul ve yetim maaşı da şekillendi.

p6756.jpg

Emekliye ek zam yapılması sonrası dul ve yetim maaşları ne kadar oldu soruları da kaçınılmaz oldu. Ancak endişelenmeye gerek yok, çünkü zamlı aylıklar belli oldu. Yeni zamlı dul ve yetim aylığı 2024’te ne kadar ödenecek diye merak edenler için detaylar geldi.

p878.jpg

DUL VE YETİM AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekliye ek zam oranları açıklanmıştı. Tüm gözler bu oranın açıklanacağı tarihteydi. Emekli için ek zam oranı yüzde 11,68 olarak belirlendi. SSK ve Bağkur emeklileri için zam oranı yüzde 49,25’e eşitlendi. Bununla birlikte dul ve yetim maaşı ne kadar oldu diye merak edilmeye başlandı. Çünkü dul ve yetim maaşları, emekli zam oranları baz alınarak ortaya konuyor.

p55.jpg

Dul ve yetim aylığı yüzde 25, 50 ve 75 oranlarında alınıyordu. Bu kişilerin 2024 yılında alacakları dul ve yetim maaşları zamlandı. Peki, 2024 Ocak-Temmuz dönemleri için ne kadar oldu?

Geride bıraktığımız yıl, Temmuz ayında alınan ek ödeme ile birlikte 2 bin 574 lira olan dul ve yetim maaşı alan yüzde 25’lik hissesi bulunan kişiler bin 268 lira zamlı maaş alacak ve yeni dönemde maaşları 3 bin 842 liraya çıkacak.

Geçen yıl Temmuz-Aralık döneminde ek ödemeli olarak 5 bin 511,20 lira olan dul ve yetim maaşı alan yüzde 50 hissesi bulunan kişiler 2 bin 714,7 lira zamla birlikte, 2024 Ocak-Temmuz döneminde 8 bin 225,47 TL maaş alacak.

p44.jpg

Geçen yıl Temmuz-Aralık döneminde ek ödemeli olarak 7 bin 541,49 lira dul ve yetim maaşı alan yüzde 75 hissesi bulunan kişiler 3 bin 714,2 lira zam alarak yeni dönemde 11 bin 255,67 TL dul ve yetim aylığı alacak.

DUL VE YETİM AYLIĞI NASIL BAĞLANIR?

Başvuru yapıp dul ve yetim maaşı almak isteyenler için detaylar merak ediliyor. Dul ve yetim aylığı almaya hak kazanmak isteyenler belirli kurumlar aracılığıyla başvuru sürecine girebilirler. Eğer başvurular olumlu sonuçlanırsa, belirli zamanlarda ödemeler gerçekleştiriliyor.

Dul ve yetim aylığı almak isteyenlerin bazı şartları karşılamaları gerekiyor. Ölen bir sigortalının eşlerini ve çocuklarını kapsayan ödemeler, cinsiyete göre belirli yaş aralıklarında ve medeni halde bulunan çocuklar için verilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.