Ahmet Ercan'dan sabaha karşı 04:03'te sert çıkış! Lütfen toplumu germeyin

Ahmet Ercan'dan sabaha karşı 04:03'te sert çıkış! Lütfen toplumu germeyin
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan İstanbul depremine ilişkin önemli açıklama. Bu kez Ercan yayın kuruluşlarını hedef aldı.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, X (Twitter) hesabından sabaha karşı 04.03’te yaptığı bir paylaşımda, olası İstanbul depremi konusunda kamuoyunu uyaran basın yayın kuruluşlarını eleştirdi. Bazı ajansların sürekli olarak “İstanbul’da ha bugün ha yarın deprem olacak” şeklinde haberler yaptığını belirten Ercan, bu haberlerin bilimsel bir temeli olmadığını iddia etti.

"LÜTFEN TOPLUMU GERMEYİN"

Ayrıca, büyük İstanbul depremiyle ilgili içeriklerin haber değeri taşımadığını ve toplumu germekten başka bir işe yaramadığını ifade ederek, “Lütfen toplumu germeyin” çağrısı yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, aynı konuda ilerleyen saatlerde sabah 07.53’te yaptığı başka bir paylaşımda da benzer bir mesajı tekrarladı. "Her gün deprem olacak demeye gerek yok" diyen Ercan, asıl önemli olanın halkın deprem bilinci olduğunu ve halkın yaşam güvencesi için yapılan yatırımların ve halkın kendi evlerini güçlendirmenin önemli olduğunu ifade etti.

Ayrıca, toplumun bilinçlendirilmesi ve güvenliğinin sağlanması için halkın yaşam koşullarını iyileştirecek adımların atılması gerektiğini de belirtti.

ekran-goruntusu-2024-04-29-102230.png

ekran-goruntusu-2024-04-29-102240.png

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan geçtiğimiz günlerde, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken tsunami açıklamasında bulunmuştu.

Ercan, Marmara, Ege ve Akdeniz yaşanacak olan depremin ardından tsunami oluşabileceğine değinerek, İstanbul'da en az 7,5 büyüklüğünde bir deprem beklediğini de ifade etti.

Ercan açıklamasının devamında yaşanacak olan depremin akabinde dev dalgaların 2.5 metre yüksekliğine ulaşabileceğini de söyledi.

ekran-goruntusu-2024-04-29-102404.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.