SGK Uzmanı Ali Tezel canlı yayında sevindirici haberi verdi ‘Emekliler bayram edecek’

SGK Uzmanı Ali Tezel canlı yayında sevindirici haberi verdi ‘Emekliler bayram edecek’
SGK Uzmanı Ali Tezel, emekli maaşlarına ilgili seçim öncesini işaret ederek açıkladı.

SGK Uzmanı Ali Tezel emeklileri heyecanlandıracak seyyanen zam açıklamasında bulundu.

Milyonlarca emekli maaşlarına geçtiğimiz günlerde revizeye gidilerek yüzde 42,57 olan zam oranı yüzde 49,25’e güncellenmişti. Fakat düzenlenen orandan 6 bin 700 TL kök aylığı alan emeklileri etkilememesi ise tepkilere neden oldu.

EMEKLİ MAAŞLARI AÇLIK SINIRINI GEÇMESİ HEDEFLENİYOR

Bu noktada pek çok emekli seyyanen artışın yapılması yönünde gündem oluşturmaya başladı. 8 bin TL emekli aylıklarına yapılan seyyanen zam ile birlikte 15 bin TL olan açlık sınırını geçmesi bekleniyor.

emekl-1.jpg

TEZEL: BANA GÖRE DE OLABİLİR

Çoğu uzman isim ise seyyanen emekli artışının yerel seçim öncesi yapılacağı yönünde görüşlerini paylaşıyor. Peki seyyanen zam artışı yapılabilir mi?

SGK Uzmanı Ali Tezel, canlı yayında emeklileri heyecanlandıracak çarpıcı açıklamada bulundu. Tezel, emekli aylıklarına seyyanen zammın gelebileceğini belirtirken, “Seyyanen zammın olması için mevcut iktidarın yerel seçimi ve İstanbul'u Ne kadar çok istediğine bağlı. Örneğin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde emeklinin taban aylık 5 bin 500 TL’ydi. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı taban aylığı 7 bin 500 TL’ye çıkardı. Bu yılda Mart ayından önce anketlere mutlaka bakacaklar. Çünkü emekli tarafından büyük bir tepki var. Aslında seyyanen zam olarak bir söylem iktidar tarafından geliştirilmeli, bana göre de bu olabilir. Geçtiğimiz yılda memurlara verilen 8 bin TL civarında olabilir.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.