Çiftçileri bayram ettirecek haber geldi ’28 bin TL için imzalar atıldı’

Çiftçileri bayram ettirecek haber geldi ’28 bin TL için imzalar atıldı’
Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Ziraat Odası ile 28 bin TL için imza atıldı.

Milyonlarca çiftçi yüksek enflasyon nedeniyle ürün ve malları tedarik etmede sıkıntılar yaşayabiliyor. Besicilikten, seracılığa ve tarımsal faaliyetlere kadar olan ve ihtiyaç haline gelen malzemeler büyük oranda zamlandı.

İhtiyacı olanı almak isteyen çiftçiler bir takım maddi zorluklar yaşarken hükümet bazı noktalarda destek sağlıyor. Destekler enflasyon karşısında çiftçilere her ne kadar az gelse de çiftçilerin ekonomisine katkı sağlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olan üreticilere Tarımsal Destek ödemesi yapıyor. Bunun yanı sıra faaliyet gösterilen alan için de bakanlığa bağlı İl Tarım Orman Müdürlüğü çiftçilere destek sağlıyor.

618225c55cf3b02430f94792.webp

28 BİN TL DESTEK VERİLECEK

Öte yandan çiftçilere yerel yönetimlerde belli destekler veriyor. O belediyeden çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi.

Manisa Kırkağaç belediyesi şartları sağlayan çiftçilere 28 bin TL destek verecek. Kırkağaç Belediyesi tarım alanlarındaki hırsızlıkları önlemek amacıyla güvenlik kamerası desteği veriyor.

913059.jpg

Belediye, geçen yıl Kırkağaç Kaymakamlığı'nın öncülüğünde, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı'nın koordinesinde komisyon kurdu ve araç, gereç ve ekipman desteği verilen güvenlik kamera sistemi projesine 100 bin TL nakit desteğinde bulunuldu.

Kırkağaç Belediyesi bu yıl da yeni yapılan protokol ile birlikte 28 bin TL daha nakit desteği sağlayan protokolü imzaladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.