Çiftçileri sevindirecek haber bakanlıktan geldi 'O işlemler için tarih belli oldu'

Çiftçileri sevindirecek haber bakanlıktan geldi 'O işlemler için tarih belli oldu'
Türkiye’nin ortaya çıkan çölleşme haritasına göre Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan su sorununun önüne geçmek adına önemli adımlar atıldığı bakanlık tarafından açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü olan Salih Çelik, Türkiye’nin ortaya çıkan çölleşme haritaları neticesinde Güneydoğu Anadolu ve Orta Anadolu bölgelerinde ciddi su sorununun yaşanması üzerine bu sorunun önüne geçmek için Güneydoğu Anadolu ve Orta Anadolu bölgelerine daha fazla su tüketmeyen bitkilerin üretimi ve hayvancılıkla alakalı olan fazla su tüketmeyen hayvanlarla ilgili projelerinin olduğunu dile getirerek bu projenin bir yıl içerisine işleme alınacağını açıkladı.

Çelik, DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen "Tarımsal Üretimin Planlaması" toplantısında, 2023 yılında Tarım Kanunu'nda değişiklik yapıldığını söyledi.

news-img-20220127-013143.jpg

Üretimin ve üreticinin yüzyılı olarak belirledikleri bu yılda çiftçileri korumak için tarımsal üretim planlaması adına ciddi mesai harcadıklarını ve değişikliklere gidildiğini söyleyen Çelik, "Önümüzdeki yıllarda iklim değişikliğini göz önüne alarak ihracat odaklı ürünleri de baz alarak bir üretim planlaması yöntemine gideceğiz. Saha çalışmalarımızı 31 Mart'a kadar bitirip ondan sonra da üretim planlamasını tamamen planlamış ve uygulamaya geçirmiş olacağımızı düşünüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

d.jpg

Çelik, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de su sorununun önemine işaret ederek, "Türkiye'nin çölleşme haritalarına göre Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde bir su sorunu önümüze çıkacak. Onun için o bölgelerde fazla su tüketmeyen bitkilerin üretimi ve hayvancılıkla alakalı da fazla su tüketmeyen ırklar ya da küçükbaşla ilgili projelerimiz var. Bu yıl işleme sokacağız. Böylelikle biz de iklim değişikliğine Tarım ve Orman Bakanlığı olarak hazırlıklı girmeyi düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.