Bu yöntemle Asgari Ücret 22 bin TL olacak ‘Kimsenin bilmediği detay ortaya çıktı’

Bu yöntemle Asgari Ücret 22 bin TL olacak ‘Kimsenin bilmediği detay ortaya çıktı’
Asgari ücreti yükseltmenin formülü ortaya çıktı. Bu yöntemle maaşını yükseltebilirsiniz.

Asgari ücret 2023 Aralık ayında yüzde 49 zamlanarak 11 bin 402 TL 17 bin 2 TL’ye yükseltildi.

Yeni zamlı maaşlar ise hesaplara şubat ayı itibariyle yatmaya başladı. Yeni rakamlarla birlikte asgari ücret enflasyon karşısında kan kaybederken vatandaşlar ise ay sonunu nasıl getireceklerini düşünüyor.

Asgari ücrette yasal düzenlemelere göre, haftada 45 saatin üzerinde çalışan işçilere tam zamanlı çalışma koşullarında işveren tarafından ek ödeme yapılması gerekiyor.

asgari-ucrette-ilk-toplanti-bugun-sioz.jpg

Haftada 45 saatlik bir çalışma için belirlenen minimum Asgari Ücret tutarı 2024 yılında saat başına 377 bin 82 TL'ye denk düşüyor.

İş Kanunu'na göre, işverenler haftalık 45 saatin üzerinde çalıştırdıkları asgari ücretli işçiler için her bir fazla çalışma saati ne 566.73 TL ödeme yapması gerekiyor.

dc370381-j5yy19rav5sxn7w4ol0hqi.jpg

ASGARİ ÜCRETİN 22 BİN TL OLMASI LAZIM

Bir asgari ücretlinin günlük 9 saat ve haftanın 6 günü çalışması, asgari ücretin altında bir ödeme aldığı anlamını taşıyor.

Böylece haftalık 45 saatlik çalışma süresine ek olarak 9 saat daha fazla çalışan bir işçiye ödenecek minimum aylık maaşın 22 bin 102 TL olması lazım.

Konuya ilişkin iş Mahkemeleri, bu tür davaları incelediklerinde genellikle işçiyi haklı bulurken çalışana da ödenmesi gereken eksik ücretlerin ödenmesi yönünde karar veriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.