İşçilere ek zam resmen masada Görüşmeler başladı

İşçilere ek zam resmen masada Görüşmeler başladı
700 binden fazla kamu işçisinin toplu sözleşme protokolünün Mayıs ayında imzalanması nedeni ile bu işçilerin maaşı enflasyon rakamlarının çok gerisinde kaldı. Binlerce işçinin maaşının düzeltilmesi için harekete geçildi.

Açıklama Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan geldi. Kamu işçisinin ücretleriyle ilgili düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atalay "Bunun adına ek zam mı dersiniz, iyileştirme mi dersiniz fark etmez. Ama bu yönde adım atılmalı" diye konuştu. Atalay işçi zammına ilişkin yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay açıklamasında kamudaki 700 binden fazla işçinin 2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nü Mayıs'ta imzalandığını ve artık geçerliliğinin kalmadığını söyledi.

ergunatalay1.webp

İmzalandığı dönemde artış oranın yeterli olduğunu ancak yüksek enflasyon nedeniyle bu maaşların eridiğini söyleyen Atalay, Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu'nu toplayarak kayıpların giderilmesi için harekete geçtiklerini belirtti.

DURUMU GÖREŞMELERLE BİLDİRDİK

Ergün Atalay, işçilere ek zam talebi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir dizi görüşme yaptıklarını anlattı.

"230 BİN İŞÇİNİN YÜZDE 32.57 ARTIŞ ALMASINI SAĞLADIK"

Yaptıkları görüşmelere sonucunda 29 Ocak'ta bir ek protokol imzaladıklarını ve bu protokol ile Ocak'taki ücret artışlarından sözleşme yürürlük tarihi farklı dönemlerde olan kamu işçilerinin de yararlandığını vurgulayan Atalay, bu sayede 230 bine yakın kamu işçisinin ücretine yüzde 32,57'lik artış yapılmasını sağladıklarını ifade etti.

Atalay, TÜİK'in açıkladığı Ocak enflasyonun yüzde 6,7 olduğunu vurgulayarak, "Ocak'tan sonra en az 10 puan kaybımız oldu. Bu kayıp az bir kayıp değil. Bunu kök ücrete, ikramiyeye, 237 bin insana vurduğun zaman, 6 aylık maaşı ve 2 ikramiyeyi de eklediğin zaman çok büyük bir toplam tutuyor" dile konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum