'Adam dönüyor' Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü başladı

'Adam dönüyor' Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü başladı
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrıldı.

Deneylerini tamamlayan Alper Gezeravcı'nın ISS'deki görevi sona erdi. Gezeravcı ile birlikte 4 astronot, yapılan hazırlıkların ardından Dünya'ya dönmek üzere ISS’den Dragon kapsülüne geçti. Hazırlıkların bitiminin sonrasında kapsülün kapıları kapatıldı. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından I0SS'den ayrılış gerçekleşti ve Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya yolculuğu başladı.

alper3.jpg

Kapsülün yolculuğunun 48 saat sürmesi bekleniyor. Her şey yolunda giderse kapsül Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida açıklarında okyanusa inecek.

alper2.webp


BAKAN KACIR: ADAM DÖNÜYOR

Alper Gezeravcı'nın Dünya'dan kalkışı sırasında heyecanlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın 'Adam gitti' dediği görüntüler gündeme oturmuştu. Bakan Kaçır Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü ile ilgili paylaşımını bu kez Adam dönüyor’ notuyla yaptı.

Kacır, paylaşımında Alper Gezeravcı'nın Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştirdiğini ve 13 bilimsel deneyi tamamladığını belirtti. Bakan Kacır Alper Gzeravcı'nın Türk gençliği ve gelecek nesiller için ilham kaynağı olduğunu söyledi.

CUMA GÜNÜ SAAT 16.30'DA İNİŞ BEKLENİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada dönüşle ilgili bilgiler verildi. Bakanlık Alper Gezeravcı ve mürettebatının 2 günlük yolculuk sonunda 9 Şubat 2024 Cuma günü Türkiye saati ile 16.30’da Dünya’ya ineceği söylendi. Bilgi notunda bu yolculuğun Dragon kapsülünün şu ana kadar yaptığı en uzun transfer süresi olması ile rekor kıracağı da belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.