Seyyanen zam ve emekli ikramiyesinde rakam ve tarih açıklandı 'Emekliler bayram edecek'

Seyyanen zam ve emekli ikramiyesinde rakam ve tarih açıklandı 'Emekliler bayram edecek'
Emekliye seyyanen zam ve ikramiye seçimden önce geliyor. İşte rakam ve tarih…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılı 'Emekliler Yılı' olarak ilan edildiği açıklanmıştı. Ankara kulislerinde ise hareketlilik yaşanıyor. Milyonlarca emeklinin beklediği seyyanen zam geliyor. Alınan kulis bilgilerine göre, seçimden 20 gün önce emeklilere seyyanen zam gerçekleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2024 Ocak zammında hayal kırıklığına uğrasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile zam oranı yüzde 37 seviyelerinden yüzde 49.2'ye kadar yükseltilmişti. Bu farklar ise emeklilerin hesaplarına yatırıldı.

Erdoğan'ın 2024 yılını 'Emekliler Yılı' ilan etmesi milyonlarca emekliyi heyecanlandırmış, seyyanen zam beklentileri ise konuşulmaya başlandı. Ankara kulislerinde ise seyyanen zam beklentisinin olacağı yönünde.

aa-qzgn-cover-3-25-002.webp

RAKAM VE TARİH BELLİ OLDU

Show Ana Haber'de yayımlanan kulis bilgisine göre; emeklilere yapılacak seyyanen zamda kritik tarih 10 Mart olacak. 31 Mart seçimlerinden yaklaşık 20 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta emekliler olmak üzere vatandaşlara güzel haberler vereceği belirtildi. Seyyanen zam beklentisi olan emekliler de bu sevindirici haberden nasiplenecek. Ankara kulislerinde seyyanen zamda konuşulan rakam ise 4 bin lira olduğu aktarıldı.

BAYRAM İKRAMİYESİNDE DEV ARTIŞ

Seyyanen zam gibi bir başka müjde de emekli ikramiyesi için de geleceği konuşuluyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 2 bin TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi tutarı 3 bin ve 5 bine yükseltileceği belirtildi.

NTV'de katıldığı canlı yayında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da bayram ikramiyelerinin artırılması için adım atacaklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.