E-Devlet’ten tarihi düzenleme ‘Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım’

E-Devlet’ten tarihi düzenleme ‘Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım’
SGK tarafından uygulamaya konulan "4A ve 4B Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" ekranında flaş gelişmeler yaşanıyor.

SGK tarafından uygulamaya konulan "4A ve 4B Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" ekranı bir ay süredir kapalıydı. Son gelen güncelleme ile kapalı olan sorgulama ekranı verilerin yeniden yüklenmesiyle işleve açıldı.

bsr.webp

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi gibi birçok kritere göre değişiklik gösterebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı ortaya çıkarıyordu. Ancak, sistem bir aya aşkın kapalıydı.

2024 yılı ocak dönemi aylık artışı verilerinin hesaplanmasının ardından SGK 4A ve 4B emekli aylığı hesaplama ekranı erişime açıldığı açıklandı.

aa-qzgn-cover-3-25-001.webp

4A EMEKLİ AYLIĞI NASIL HESAPLANIR?

E-Devlet'e giriş yaparak arama kısmına "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazıldığında SGK'lılar için "4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" sekmesini açarak ardından gelen penceredeki bilgilendirme yazısındaki tiki koyup "Devam Et" butonuna tıklanması gerekiyor.

manset-242412.webp

4B EMEKLİ AYLIĞI NASIL HESAPLANIR?

Bağ-Kurlular için ise arama kısmına "4B Emekli Aylığı Hesaplama" yazılarak ve gerekli detayların işaretleyerek gerçekleştiriliyor. Bağ-Kurlular 5400 günü doldurduktan sonra olası emekli aylıklarını öğrenebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.