Ersan Şen Mehmet Şimşek’in sır gibi planını deşifre etti ‘Seçimlerden sonra işçi ve memur maaşlarına bunu yapacaklar’

Ersan Şen Mehmet Şimşek’in sır gibi planını deşifre etti ‘Seçimlerden sonra işçi ve memur maaşlarına bunu yapacaklar’
Ersan Şen, Mehmet Şimşek'in memur ve işçi ücretlerine ilişkin seçim sonrası yapacağı gizli planı açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milyonlarca kredi kartı kullanıcısına sınırlama konusunda hareket edecekleri sinyalini verirken, avukat Ersan Şen, Mehmet Şimşek'in sır gibi planını ortaya çıkardı. Sözcü TV’nin canlı yayınına katılan Ersan Şen memur ve işçi ücretlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak tarihi açıkladı.

Milyonlarca vatandaş pek çok alışverişlerde kredi kartı kullanımını tercih ediyor. Fakat, kredi kartı kullanımın artması da büyük yük oluşturuyor.

0x0-milyonlara-rehber-emekli-promosyon-odemeleri-7750-tlyi-buldu-hangi-banka-kac-lira-promosyon-veriyor-emekli-maa-1660125746728-5-22.jpg

ŞİMŞEK: BU İYİ BİR ŞEY DEĞİL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son paylaşımlarında bu durumda bir değişiklik olabileceğinin sinyalini verdi. Şimşek, iş ve finans dünyasının dikkatle takip ettiği bir buluşmada kredi kartına taksit uygulamasıyla ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz. Bu durum, vatandaşların gelirlerinden fazla harcama yapmalarına neden oluyor. Bu iyi bir şey değil"

KREDİ KARTI TAKSİT UYGULAMASI KALKACAK MI?

Bakan Şimşek'in bu açıklamasının ardından havayolu, seyahat acentaları, konaklama ve yurt dışı harcamaları gibi alanlarda kredi kartına taksit uygulamasının kaldırıldığı yönünde karar alındığı açıklandı. "Acaba bütün harcamalarda kredi kartına taksit uygulaması kalkacak mı?" sorusu da şu aralar araştırılmaya başlandı.

aa-qzgn-cover-3-25.webp

ERSAN ŞEN GİZLİ PLANI AÇIKLADI

SÖZCÜ Televizyonu canlı yayınına konuk olan Avukat Ersan Şen, canlı yayında Mehmet Şimşek’in bu açıklamalarını hatırlatarak dikkat çeken çarpıcı açıklamada bulundu.

Şen, seçimden sonra kopacak büyük fırtınayı duyururken Şimşek’in seçimin ardından kredi kartı faizlerini artıracağını bu durumunda işçi ücretlerini memur kamu görevlilerinin ücretlerine nasıl yansıyacağını sonuçları ile anlattı.

ŞEN: “SEÇİMDEN SONRA YAPACAKLAR”

Şen, Seçimden sonra kredi kartı faizleri muhakkak artacağını belirtirken, “Çünkü sayın Şimşek diyor ki ‘Türk lirasına erişimi zorlaştıracağız.’ Talep enflasyonunu önleyerek tüketimi nasıl durdurabilirsin? krediyi engelleyerek ve parayı keserek. Şimdi bir şeyi unutuyor Sayın Mehmet Şimşek o da ülkedeki kayıt dışı ekonomiyi kayıt dışı ekonomi yine tüketimi coşturacak kayıt dışı ekonomi mevcut.” dedi.

ersan-sen.jpg

Türkiye'de sadece talep enflasyonu olmadığını söyleyen Şen, maliyet enflasyonu olduğunu açıkladı. Şen, “Şimdi doğalgaz fiyatı maliyetin altında orada bir şey yapamayacak sonuç ne olacak biliyor musun işçi ücretlerini memur Kamu görevlilerinin ücretlerini sabitleyecek. Bunu seçimden sonra yapacaklar. O zaman acı reçeteyi kim alacak onu göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.