Öğrenciler dikkat! Bu şartları sağlayanlara 5 Bin TL destek verilecek

Öğrenciler dikkat! Bu şartları sağlayanlara 5 Bin TL destek verilecek
Üniversite öğrencilerine yönelik aile ziyaretlerini teşvik eden yeni bir destek programı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Aile Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni bir destek programı, üniversite öğrencilerine maddi yardım sağlayarak eğitim hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu programa başvurabilmek için öğrencilerin 25 yaş altı olmaları ve eğitimlerini ailelerinin ikamet ettiği ilden farklı bir şehirde sürdürmeleri gerekmekte. Sosyal yardım alan ailelerin çocukları da bu programdan yararlanabilecek.

Öğrencilere, ailelerini ziyaret etmeleri amacıyla toplamda 5.000 TL'ye kadar nakit destek verilecek; bu, her bir öğrenci için dört seyahat biletine tekabül ediyor. Belirlenen üst limit, her bir bilet için 1.250 TL olarak saptanmış durumda.

Destekten faydalanmak isteyen öğrencilerin, Aile Bakanlığı'na başvurmaları ve gerekli belgeleri sunmaları gerekiyor. Öğrenci belgesi ve bilet detayları başvuru esnasında talep edilecek bilgiler arasında yer alıyor. Başvuruların onaylanmasının ardından ödemeler hızlı bir şekilde yapılacak. Aile Bakanlığı'nın bu girişimi, öğrencilerin aile bağlarını güçlendirmesine ve maddi destekle eğitimlerine daha iyi odaklanabilmelerine olanak tanıyacak.

ogrencilere-para-yardimi-2-6stq.jpg

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, belirli bir destek programı için başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgi verdi. Öğrencilerin ya da onların ailelerinin, bu programdan yararlanabilmek için ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları gerektiğini ifade etti. Bu süreç, öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla tasarlanmış olup, başvuruların doğru adreslere yönlendirilmesi önem taşımaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.