Türk Hava Yolları'ndan son dakika duyurusu 41 seferi için açıklama geldi

Türk Hava Yolları'ndan son dakika duyurusu 41 seferi için açıklama geldi
Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan olumsuz hava koşulları sebebiyle 41 uçuşunu iptal ettiği açıkladı.

İstanbul'da, olumsuz hava şartları nedeniyle Türk Hava Yolları tarafından 41 uçuş seferi iptal edildi. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Yarın Madkom (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca, İstanbul Havalimanı kalkışlı/varışlı toplam 41 seferimiz hava muhalefeti nedeniyle iptal olmuştur. Uçuşunuzla ilgili güncel bilgiye uçuş sorgulama linkinden ulaşabilirsiniz" denildi.

dfre.jpg

METEOROLOJİ TARAFINDAN İSTANBUL İÇİN UYARI

Türkiye genelinde yağış bekleniyor. İstanbul için ise şiddetli fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji tarafından hava durumu raporu yayımlandı. AKOM ve İstanbul Valiliği tarafınca uyarılar yapıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yayımlanan yazıda, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; Batı Karadeniz'de rüzgarın Cumartesi günü ilk saatlerde doğu tarafında, öğle saatlerinden itibaren genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

maxresdefault-002.jpg

AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM tarafından yapılan resmi sosyal medya hesabı paylaşımında, "İstanbul ilinde rüzgarın yarın öğle sularından itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgarla beraber kısa süre sağanak yağmurun yaşanacağı da tahmin ediliyor. Cumartesi akşam vakitlerine kadar etkili olması öngörülen fırtına sebebi ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

MGM'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.