Özel Erdoğan’a diktatör demişti Özgür Özel'e 50 Bin TL'lik tazminat davası

Özel Erdoğan’a diktatör demişti Özgür Özel'e 50 Bin TL'lik tazminat davası
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Dikdatör' olarak nitelendirdiği için 50 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 17 Aralık 2020 tarihinde Mecliste yaptığı basın toplantısında kendisi hakkında kullandığı sözlerden sonra avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Özel, "kişilik haklarını ihlal" ettiği gerekçesiyle tazminat davası açtı.

ÖZEL TARAFINDAN ERDOĞAN’A 50 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özel'e açtığı tazminat davasında son karar verildi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 50 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 17 Aralık 2020 yılında yaptığı bir konuşmada "diktatör" ifadesini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 17 Aralık 2020 tarihinde Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, 'Muhalefet partileri için beşinci kol faaliyeti' diyen Erdoğan’ı İspanyol diktatör Franco’ya benzeterek, ‘Muhalefet partileri için beşinci kol faaliyeti’ kelimesini ilk İspanyol dikdatörün söylediğini ve Erdoğan’ın Franco’ya özendiğini söylemişti.

Özel, konuşmasının devamında Erdoğan hakkında, “Bu Franco özentisi diktatör bozuntusuna milletimiz ilk sandıkta geldiği sandığı gösterip geldiği gibi gönderecek" demişti. Özel bu sözlerinden sonra Erdoğan tarafından avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla dava edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.