MSB'den açıklama Kuzey Irak'ta 6 askerimiz şehit

MSB'den açıklama Kuzey Irak'ta 6 askerimiz şehit
Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen hain terör saldırında 6 askerimiz şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Irak'ın Kuzeyindeki PKK'lı terör örgütünün saldırında önce 3 askerimizin şehit olduğunu 4 kahraman askerimizin ise yaralı olduğunu duyurmuştu.

Yaralı askerlerimizin hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 6'ya yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı, açıklamasının devamında teröristlere düzenlenen hava harekatında 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

109015.jpg

"3 KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZ ŞEHİT OLMUŞ, 4 KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZ YARALANMIŞTIR"

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide şu ifadeleri kullandı:

"Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekâtı düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

3052021-scaled.jpg

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, TBMM GENEL KURULU'NDA KONUŞTU

Yılmaz, "Savunma Bakanlığımızın paylaştığı çok üzücü bir haber var. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 3 kahraman Mehmetçiğimizi şehit verdiğimizi ve 4 Mehmetçiğimizin yaralı olduğunu derin teessürle öğrendik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı kahraman Mehmetçiklerimizin tahliye ve tedavilerini kurumlarımız yakından takip ediyor. İlgililer çok yakından sahayla ilgileniyorlar. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Bu hadiseler bizi derinden üzmektedir. Bu aynı zamanda terörle mücadele kararlılığımızı da arttırarak devam ettirecektir" dedi.

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Irak'ın kuzeyinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN TAZİYE MESAJI

"Irak'ın kuzeyinde şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kahraman Mehmetçiklerimizin ruhları şad, makamları ali olsun. Kederli ailelerimizin, ordumuzun ve milletimizin başı sağ olsun" İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı. Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kahraman Mehmetçiklerimizin ruhları şad, makamları ali olsun. Kederli ailelerimizin, ordumuzun ve milletimizin başı sağ olsun. Yaralı askerlerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.