Valilik açıkladı İl genelinde iki gün yasaklandı

Valilik açıkladı İl genelinde iki gün yasaklandı
Van Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre; il genelinde gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarına iki gün boyunca yasak geldi.

Van Valiliği, kentteki kamuya açık etkinliklere 2 günlük bir yasak getirdiğini açıkladı. Yasak, il genelinde basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi gibi faaliyetleri kapsıyor. Valilik, yasağın Anayasa ve kanunlara uygun olduğunu ve olası eylem ve saldırıları engellemeyi amaçladığını ifade etti.

Açıklamada, vatandaşların hayatını ve malını korumak, terör örgütlerinin emellerine engel olmak, milli güvenliğimizi sağlamak, kamu düzeni ve genel sağlığı muhafaza etmek, suç işleyenleri caydırmak, temel hak ve özgürlüklerimizi sürdürmek ve şiddet eylemlerinin yayılmasını önlemek için yapılan çalışmaların amaçları anlatıldı:

"Van ili sınırları içerisinde 23 Aralık 2023 yılı itibari ile 24 Aralık 2023 günü de dahil olmak üzere iki gün boyunca, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 2911 Sayılı Kanun'un ilgili hükümlerine istinaden, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, oturma eylemi, basın açıklaması, ve çadır ve stant kurulması/açılması, anket yapılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler de 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanmıştır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.