Döviz yatırımcıları dikkat İslam Memiş doların zirvesini açıkladı

Döviz yatırımcıları dikkat İslam Memiş doların zirvesini açıkladı
Döviz yatırımcıların dikkatine... Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların çıkacağı zirveyi açıkladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tv100.com'daki "Tatlı para illüzyonu" başlıklı yazısını yayımladı. Memiş'ten döviz piyasası ile ilgili “dolar için korkutucu bir rakam verdi: 45’den 55’e gider mi? Bence evet” ifadesini kullandı ve dövizi olan veya döviz almayı düşünenler için dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Ayrıca son günlerde Merkez Bankası'nın duyurduğu faiz politikasını değerlendirdi ve düşük faiz politikasının başlayacağı zamana dikkat çekti.

islam-memisten-araba-almak-isteyenleri-ilgilendirecek-aciklama-1c6aa2db.jpg

İŞTE İSLAM MEMİŞ'İN YAZISINDAN BÖLÜMLER

“2024’ün sonuna kadar faizler yüksek kalır.

KKM’de 18’den 29’a giden bir kur vardı. Faiz düşüş sürecinde 45’den 55’e gider mi? Bence evet. O gün geldiğinde elindeki nakit ile mal sahibi olamayacağını anlayacak milyonlarca insan topluluğu olacak. İşte onlar illüzyon karşısında uyuyanlardır. Onlar için yapılabilecek artık bir şey yok. Onları mutlu edecek tek şey kiralamak.

Sahibi olamayacaklar ama kiralayabilecekler. Ve 2024 yılının sonu geldiğinde Tatlı paranın acı tatını hep beraber tadacağız!”

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI

Merkez Bankası, yılın son toplantısında faiz oranlarını belirledi. Para Politikası Kurulu, piyasa beklentilerine uygun olarak politika faizini 250 baz puan yükselterek yüzde 42,5 seviyesine getirdi.

Merkez Bankası açıklamada "Dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirerek parasal sıkılaştırma hızını yavaşlatıyor. Kurul, parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı öngörmektedir" ifadeleriyle faiz artış döngüsünün gelecek ay sona erebileceği mesajı verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.