İstanbul Valiliği açıkladı Eski polis memurunu darbeden emniyet müdürü görevinden alındı

İstanbul Valiliği açıkladı Eski polis memurunu darbeden emniyet müdürü görevinden alındı
Avcılar'da eski polis memuru A.B.Ö.'yi döven Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun'un görevine son verildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, İstanbul Valisi Davut Gül, Murat Özburun'un görevden alındığını duyurdu.

Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun, kendisine hakaret ettiği öne sürülen eski polis memuru A.B.Ö.'yü ziyaret etti. Özburun, A.B.Ö.'yi iş yerinde darp etti.

Güvenlik kamerası görüntülerine göre, A.B.Ö. isimli eski polis memuru, Kasım ayında ‘mobbing’ nedeniyle istifa ettikten sonra babasının Avcılar’daki döner salonunda çalışmaya başlamıştı. Olay günü, döner salonuna gelen Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun, A.B.Ö.'yi darp ettiği görüntüler güvenlik kamerasından kaydedildi.

21 Aralık’ta Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun, makam aracıyla iş yerinin önünden geçerken, eski çalışanı olan polis memuru A.B.Ö.’ü fark etti. Aracından inen Özburun, A.B.Ö.’ün yanına gelerek ona saldırmaya başladı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Özburun’un A.B.Ö.’e defalarca yumruk ve tekme attığı görüldü.

fvrgtrg.jpg

İSTANBUL İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

A.B.Ö., Avcılar Emniyet Müdürü ile bir süredir göreve gitmediği için polislikten uzaklaştırıldı. A.B.Ö., Özburun ile arasında çıkan tartışmayla ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapılmıştı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “21 Aralık tarihinde, Avcılar ilçesinde görevli Müstafi Polis Memuru A.B.Ö. ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürü arasında çıkan olayla ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır. Yapılan ön tespitte müstafi polis memurunun, ilçesindeki karakol denetiminden dönen İlçe Emniyet Müdürü'nün aracı geçtiği esnada, ailesine küfür etmesi üzerine İlçe Emniyet Müdürü aracından inerek iş yerine doğru gitmiş, aralarında arbede çıkmıştır. 21 Aralık tarihinde Müstafi Polis Memuru A.B.Ö. ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürü arasında yaşanan olaya ilişkin adli ve idari tahkikatın tamamlanmasına müteakip kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verilmişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI
İstanbul Valisi Davut Gül, paylaşımda, "Avcılar Emniyet Müdürü Murat Özburun’un, medyadaki görüntüleri derin üzüntüye sebep olmuştur. Sebebi ne olursa olsun kabul edilmesi mümkün olmayan bu olay nedeniyle Murat Özburun, Avcılar Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam etmekte olup, olayın incelenmesi için müfettiş talebinde bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.