Kulüpler Büyükekşi’yi o belgeyle köşeye sıkıştırdı! TFF’den jet yanıt gecikmedi…

Kulüpler Büyükekşi’yi o belgeyle köşeye sıkıştırdı! TFF’den jet yanıt gecikmedi…
İstanbulspor Başkan Yardımcısı bayram Saral, TFF’nin 18 Temmuz tarihinden önce seçime gitmesi için yeteri kadar imzanın toplandığını dile getirdi.

İstanbulspor Başkan Yardımcısı olan Bayram Saral bir basın toplantısında TFF’nin 18 Temmuz tarihinde yapacağı seçimin önceden gerçekleşmesi için imzaların toplanması hakkında yaptığı açıklamada, “TFF’nin 18 Temmuz’dan önce seçime gitmesi için 136 imza topladık. Bu sayı yakında 150-200’ü bulacak. Olağanüstü Genel Kurul için yeterli sayıyı aştık. İyi niyetli bir TFF ve başkanı, isterse bu seçimi Haziran aynın ilk haftasına yetiştirir.” Şeklinde ifade etti.

TFF YALANLADI

Öte yandan, Saral’ın bu açıklamasının ardından TFF’den flaş bir açıklama geldi. Konuyla ilgili olarak resmi internet sitesinden açıklamalarda bulunan TFF, “Türkiye Futbol Federasyonu'na olağanüstü kongre çağrısıyla ulaşan imza sayısı bugün itibarıyla 109'dur. İmzalarını noter onayıyla resmen geri çeken delege sayısı 13'tür. Yetkisiz kişilerin geçersiz imza sayısı 2'dir. Sonuç itibarıyla olağanüstü genel kurul yapılması talebiyle TFF'de imzası bulunan delege sayısı 94'tür. Kamuoyunu yanıltmak maksadıyla verilen gerçek dışı beyanlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” İfadelerini kullandı.

NELER YAŞANDI?

TFF ile Kulüpler Birliği arasında sezon başından bu yana ardı ardına yaşanan krizlere bir yenisi de seçim kararıyla eklenmişti.

Bazı kulüpler, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi istifaya davet ederken, karşı hamle olarak 18 Temmuz'da seçim kararı gelmişti.

Büyükekşi TFF'si, 18 Temmuz'daki Mali Genel Kurul'u Seçimli Genel Kurul olarak düzenleme kararı aldığını duyurduysa da kulüplerden buna şiddetli şekilde itirazlar geldi.

Büyükekşi, Milli Takım ile EURO 2024'ü de görüp zaman kazanmayı isterken, bazı kulüpler ise sezonun bitimiyle birlikte hemen seçim yapılmasını talep ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.