Meteoroloji'den sis pus ve yağmur uyarısı 'Bu illerde yaşayanlar dikkat'

Meteoroloji'den sis pus ve yağmur uyarısı 'Bu illerde yaşayanlar dikkat'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 30.12.2023 cumartesi gününe ait hava haritasını yayımladı.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji’nin 30.12.2023 tarihli yayınlamış olduğu hava durumu haritasına göre; Kuzeydoğu ile batı kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu bekleniyor.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Çanakkale, Balıkesir'in batı çevreleri ve Kuzey Ege kıyıları ile İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer yerlerin ise az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor.

1.png

HAVA SICAKLIĞINDA DURUM

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

2.png

RÜZGARDA DURUM

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

3.png

Ege Bölgesinde hava parçalı bulutlu.

İzmir’de 17 derece olarak ölçülüyor. Diğer illerde ise şu şekilde, Denizli’de 16, Muğla’da 15, Afyonkarahisar’da 13 derecelik sıcaklık ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesinde hava az bulutlu. Sıcaklık Antalya ve Adana’da 20 derece, Kahramanmaraş’ta 15, Hatay’da 16 derece ölçülüyor.

İç Anadolu Bölgesinde sisli-puslu bir hava var. Sıcaklık bölgede en yüksek 10-11 derecelerde ölçülüyor. Bölgede sisin Pazar günü de etkilisini sürdürmesi bekleniyor.

AFAD teyakkuza geçti... 3 il için şiddetli yağış uyarısı - Son Dakika Haberleri

Karadeniz Bölgesinde az bulutlu bir hava hakim. Batı kentlerde zaman zaman sis hakim. Sıcaklık Bolu’da 15, Samsun’da 17, Trabzon’da 16 derece ölçülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin batısında hava az bulutlu. Bölgenin kalanında ise sis etkisini sürdürüyor. Sıcaklık bölgede 5 ile 10 derece olarak ölçülüyor. Gece ise sıcaklık 0 derece ve altına iniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde önümüzdeki üç günde az bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklık ise genellikle 10 ile 15 derece arasında seyredecek.

4.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.