Yeni yıla nasıl bir havayla gireceksiniz? Meteoroloji olacakları duyurdu

Yeni yıla nasıl bir havayla gireceksiniz? Meteoroloji olacakları duyurdu
Yılbaşı akşamına saatler kala herkes yeni yılda hava nasıl olacak diye merak içinde bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni yıla nasıl bir havayla girileceği tahminini açıkladı.

Yeni bir yıla girerken kimi evde güzel sofralar kurarken kimileriyse dışarıda yılbaşı eğlencelerinin yapıldığı açık alanlarda veya mekanlarda eğlenmeyi tercih ediyor. Peki, geride bıraktığımız yılın son saatleri hava durumu nasıl olacak?

Yeni yılda hava nasıl olacak diye merak edenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi. Herkes yeni yılın ilk saatlerinde havanın sıcak mı yoksa yağışlı mı olacağını sorguluyor. O halde yeni yıl hava durumu tahminleri nasıl? İşte tüm detaylarıyla yeni yılda sıcaklıklar…

MGM’DEN BİLDİRİ YAYINLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre, yılbaşı akşamında ve 2024 yılının ilk saatlerinde ülke genelinde yüksek basınç merkezinin etkisi hissedilecek. Yurdun batı kesimlerinde hafif ve orta şiddette yağmur hissedilirken, diğer bölgelerin parçalı az bulutlu ve yağışsız bir havanın hakim olacağı söylendi.

hava23.jpg

İç kesimlerde daha yoğun olsa da tüm kesimde gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu bir hava görülecek. Hava sıcaklığının tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde hissedileceği tahmini bulunuyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Yılbaşı akşamı ve yeni yılın ilk saatlerinde bölgelerin hava tahmini şu şekilde olacak:

ANKARA

Parçalı bulutlu hava yılbaşını etkisi altına alırken, yeni yılın ilk saatlerinden itibaren güney kesimlerde aralıklı yağmur ve sağanak beklentisi var. Gece ve sabah beklenen yağmur aynı zamanda yer yer sisli ve puslu olacak. Hava sıcaklıkları ise en düşük 1 derece olurken en yüksek 10 derece hissedilecek.

İSTANBUL

Yağış beklentisi dile getirilmeyen İstanbul’un parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. En düşük sıcaklığın 10, en yüksek ise 15 olması beklenen İstanbul’da gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu hava hissediliyor.

hava2-001.jpg

İZMİR

İzmir’de havanın yılbaşında parçalı çok bulutlu ve hafif yağmurlu geçmesi beklenirken iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis olacağı öngörülüyor. Hava sıcaklığınınsa en düşük 11, en yüksek 17 derece olacağı bildirildi.

ANTALYA

Parçalı bulutlu olacağı öngörülen Antalya’nın pazartesi günü aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor. Doğu kesimlerde kuvvetli yağış görülecekken, en düşük 12 derece ve en yüksek 20 derece olacağı açıklandı.

KAYSERİ

En düşük 1, en yüksek 12 derece olacağı tahmin edilen hava sıcaklığıyla birlikte Kayseri’de az bulutlu, gece ve sabah puslu hava bekleniyor.

ADANA

En düşük 7, en yüksek 19 derece hava sıcaklığı beklenirken, parçalı bulutlu bir hava görülecek. Pazartesi günü aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor.

hava1-001.jpg

DİYARBAKIR

En düşük -2, en yüksek 11 derece hava sıcaklığı beklenen Diyarbakır’da az bulutlu bir hava hakim olacak. Gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu hava görülecek.

ERZURUM

Az bulutlu bir havanın hakim olacağı Erzurum’da gece ve sabah saatlerinin sislei ve puslu geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığıysa en düşük -5, en yüksek 5 derece.

TRABZON

Az bulutlu ve açık olması beklenen Trabzon’da en düşük 8, en yüksek 16 derece sıcaklık bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.