Tatile gidiyorum derken bavulunuzla ortada kalmayın 'Profesyonel dolandırıcı ağına düşmemek için bunlara dikkat'

Tatile gidiyorum derken bavulunuzla ortada kalmayın 'Profesyonel dolandırıcı ağına düşmemek için bunlara dikkat'
Dolandırıcıların yeni tuzağı bungalov tatili konseptleriyle ortaya çıktı. Genç kız, tatile gideceğini sanırken dolandırıldı. Üstelik profesyonelce düzenlenen tezgahla…

Özellikle kış tatillerinin gözdesi bungalov evleri konseptlerine dikkat! Tatile gideceğinizi sanırken duvarla karşılaşmanıza neden olan dolandırıcıların yeni taktikleri duyanları şaşkına döndürdü. Klasik kandırmaca yöntemlerinin ötesine geçen detaylı bilgilendirmeler, tıpkı gerçek bir kış tatiline çıkıyormuşsunuz izlenimi yaratıyor.

Show TV’nin haberine göre, bu dolandırıcıların ağına takılan 23 yaşındaki Şerife Baran, sosyal medya hesabındaki detaylara inanarak tatile çıkacağını zannetti. Parasını dolandırıcılara kaptıran genç kadın, bungalov tatil konseptlerinde yer alan detayların gerçekçiliğine vurgu yaptı.

bungo4.jpg

PROFESYONELCE DÜZENLENMİŞ DETAYLAR

Sosyal medyada hesap açıp hayalleri süsleyen tatil konseptlerini paylaşan sayfaların bazıları, dolandırıcıların yeni tuzağı olarak gündeme geldi. Bu sayfaların birinin tuzağına düşen Şerife Baran, arkadaşıyla bungalov tatili planları yaptı ve Rize’ye gitmek için en uygun konsepti araştırırken bir hesaba denk geldi.

Bongalov tatil evinin fotoğraflarına hayran kalan Baran, buraya gitmeye karar verdi. Sosyal medyada oldukça profesyonel detaylarla hazırlanmış tatil sayfasına güvenen Baran, tatile gideceğini sanırken hayatının şokunu yaşadı.

bungo3.jpg

Genç kadın, Rize tatiline çıkmak için parasını yatırdıktan sonra sayfanın dolandırıcılara ait olduğunu anladı.

Sayfanın paylaştığı detayların profesyonelce hazırlandığının altını çizen Baran, konseptteki kahvaltıda yenilecek çeçil peynirine kadar anlattıklarını söyledi. Gerçek bir Rize tatili gibi görünen detaylarda havlu markasından konum bilgisine kadar her şeyin düşünüldüğü de dolandırıcıların profesyonelliğini gözler önüne serdi.

bungo2.jpg

RİZE’YE GİTMEK İSTERKEN ORTADA KALDI

Genç kadın, doğa harikası illerden Rize’ye gitmek için, sayfanın paylaştığı tüm görselleri inceledi ve adeta büyülendi. Ancak tatil konseptinin fiyatı olarak yansıtılan 5 bin lirayı dolandırıcılara gönderdikten sonra bir daha telefonlarına çıkmadıklarını ifade etti. Ayrıca sayfanın her yerden kendisini ve arkadaşını engellediğini vurgulayan Baran, 5 bin TL’nin bir öğrenci için yüksek bir meblağ olduğunu belirtti.

bungo1.jpg

Baran, “Üzüldük çünkü özellikle sonbahar dönemini bekliyorduk. Tam derenin üzerinde oluşu ve manzarası, her tarafının yeşillik olması çok güzeldi.” şeklinde konuştu.

UZMANLAR UYARIDA BULUNDU

Bu tür tatil dolandırıcılığına maruz kalmamak için yapılacakları uzmanlar açıkladı. İşletmelerin sosyal medya hesaplarındaki Türsab numaralarından sorgulamalarının yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu numaraları müşterilerin Türsab üzerinden doğrulamalarını istediklerini belirtiyor.

Bir diğer yöntemse işletmelerden görüntülü görüşme talep etmek oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.