Neredeyse herkesin evinde var 'Altınla yarışıyor'

Neredeyse herkesin evinde var 'Altınla yarışıyor'
Bir dönemin neredeyse vazgeçilmezi olan o ürün şu an büyük bir ilgi ile karşı karşıya. Bu özel antika parçaların hala daha kullanılabilir olması ise değerine değer katıyor.

Bir dönemin vazgeçilmez eşyası olan ve her evde bulunan sarı fincanlar şimdiler de antika olarak geçiyor.

ANTİKACILARIN GÖZDESİ

1980-1990'lı yıllar arasında popüler olan ve her evde takım halinde bulunan sarı fincan takımları antikacıların, koleksiyoncuların gözdesi oldu. Fincanların artan bu değeri genellikle yıllar geçmesine rağmen dayanıklı kalmaları, antika değeri taşımaları ve estetik görünümlerinden de kaynaklı olabilir.

Günümüzde bu antika fincanlar 1 bin 950 TL'ye kadar alıcı bulabiliyor.

vitrin-takimi-3-1702134999.jpg Özellikle Anchor Hocking imzası taşıyan ürünler dikkat çekiyor ve alıcıların en çok ilgilendikleri parçalar oluyor.

DOLANDIRICILAR HER YERDE

Bu fincaların bu kadar merak konusu olması ve yüksek fiyatlardan alıcı bulması dolandırıcılarında ilgisini çekmiş durumda. Sosyal medya üzerinden ürün benzerlerinin orijinal olduğunu belirterek satmak isteyenlere karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bu özel fincanlar genellik antika pazarlarında ve büyük alışveriş sitelerinde satışa sunuluyor.

vitrin-takimi-1-1702134989.jpegDEĞERİ KATLANDI

Satış değeri gram altınla yarışan bu fincanlar genellikle 1 bin 950 liradan satılıyor. Özellikle antikacılar sarı fincanlar için yüksek teklifler sunuyor. Eski dönemler için manevi bir değer taşıyan bu takımlar, şimdilerde sahiplerine ekstra gelir kaynağı olmaya başladı.

1905 yılında ABD'de kurulan cam eşya üreticisi Anchor Hocking, üretim ve satışlarını sürdürüyor.

Kendi döneminde adı sıklıkla duyulan Anchor Hocking, ürünlerinin üretimi devam ediyor.

Ancak şirket, eski dönem ürünleri, etnik fincan takımları yerine daha modern ürünler üretmeyi tercih etse de, firma içindeki bu değişim ürünlerin değerini daha artırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.