1 Ocak'ta bunu yapmayan cezayı yiyecek Çarpılarak katlanacak

1 Ocak'ta bunu yapmayan cezayı yiyecek Çarpılarak katlanacak
Yeni karar gereği fiyat listesini görünür yere koymayan her işletme menüdeki her ürün için ayrı para cezası ödeyecek. Müşterilerin yoğun olarak şikayet bildirimi yapması bekleniyor.

Yeni etiket sistemi hakkında ceza açıklamasını Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan yaptı. Bakan Yardımcısı Gürcan cezanın az uz olmadığını söyleyerek sadece 2 bin 172 TL'lik bir ceza olmadığını bunun satılan her ürün ile çarpılacağını belirtti.

Yiyecek içecek satan gıda işletmelerinde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek menü yönetmeliği uymayan cafe restoran sahiplerinin başını fena derecede ağrıtacak.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan yaptığı önemli hatırlatmada "Bu menü yönetmeliğimiz yılbaşından itibaren yürürlüğe girecek. Restoranlar, kafeler gibi işletmeler kapılarının önlerinde, vatandaşın görebileceği yerlerde ve okunacak bir biçimde menü asmak fiyatlarını duyurmak zorunda" dedi.

İşletmelere ayrıca masalarda da menülerini bulundurmak zorunluluğu getirildi. 1 Ocak ile birlikte zabıtalar yoğun mesai vererek menü yönetmeliğine uymayan işlemelerini belirleyerek ceza kesmeye başlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.