Hane başına 1600 TL yardım yapılacak 'Başvuru şartları neler'

Hane başına 1600 TL yardım yapılacak 'Başvuru şartları neler'
Ekonomik dalgalanmalar çeşitli alanlarda fiyatlara yansıyor. Bu durumda devlet sağladığı desteklerle maddi olarak zorlanan ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

Ekonomik dalgalanmalar nedeniyle çeşitli alanlarda yaşanan fiyat artışları sebebiyle vatandaşların yükünü hafifletebilmek amacıyla yapılan aile destek ödemelerine yönelik internet sorgulamalarında da artış yaşanıyor.Hükümet tarafından hayata geçirilen program desteğe ihtiyacı olan aileleri kapsıyor.

para-001.jpg

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile Destek Programı bünyesinde yapılacak olan ödemeler, hane başına aylık 850 TL ile 1250 TL arasında değişecek. Program kapsamında maddi olarak desteğe ihtiyacı olan ailelerin ekonomik yükünün hafiflemesi hedefleniyor.

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-01-58-37-e083c4e5.jpg

BAŞVURU NEREDEN YAPILIYOR?

E- devletinize erişim sağlayarak internet üzerinden gerçekleştirebilir veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilirsiniz. Başvuraya ilişkin değerlendirmede hanedeki çocuk sayısı da göz önünde bulunduruyor. 850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek.Başvuru sahibinin,

Türk vatandaşı olmaması,mavi kart sahibi olması,yerleşim adresinin yurt dışında olması gibi etkenler başvurunun iptal edilmesine sebep oluyor.

PROGRAM NE ZAMAN BİTİYOR?

Bu kapsam da belirlenen 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.