Yılmaz Özdil İBB binasındaki Atatürk resmini kimin dışarı attırdığını açıkladı

Yılmaz Özdil İBB binasındaki Atatürk resmini kimin dışarı attırdığını açıkladı
Yılmaz Özdil tüm Türkiye'de ses getiren bir açıklama yaptı. Yılmaz Özdil'den İBB'ye kayyum atanan dönemde belediye binasındaki Atatürk fotoğrafını indiren valinin kim olduğuna dair bir paylaşım geldi.

Süper Kupa tartışmalarının tam ortasında Yılmaz Özdil, dikkat çeken bir ayrıntıya dikkat çekti.
Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maçı, Arapların Atatürk baskılı tişörtlere izin vermemesi üzerine tüm Türkiye'de infial yaratmıştı. Atatürk baskılı tişörtlere ve statta kullanılacak Atatürk pankartlarına Suudi yetkililerin itirazı üzerine Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaşmaya çıkmama kararı almıştı.
Riyad'da yaşanan kriz üzerine birçok siyasi isim ve vatandaştan sayısız tepki gelmişti. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşılaşmaya çıkmama kararı ise tüm yurtta memnuniyetle karşılanmıştı.
Riyad skandalı sonrası Yılmaz Özdil'den de bir hatırlatma mesajı geldi. Yılmaz Özdil 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığının kabul edilmemesi üzerine tekrarlanan 23 Haziran’daki ikinci seçime kadar İBB'ye İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın atandığı döneme dikkat çekti.
Atatürk tartışmalarının tam da ortasında Yılmaz Özdil İBB binasındaki Atatürk tablosunu binadan çıkarttıran kişinin şu anki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olduğunu hatırlattı.
Yılmaz Özdil bu hatırlatmayı Süper Kupa skandalı sonrası, Ali Yerlikaya’nın “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir” ifadeleri ile yaptığı paylaşımın arkasından yaptı.

2019'daki tavrı ile şu anki mesajı çelişen Ali Yerlikaya'yı eleştiren Yılmaz Özdil
"İstanbul Seçimi iptal edildiğinde, Ekrem İmamoğlu'nun yerine atanıp, ilk işi bu (Atatürk) fotoğrafı indirten kimdi?" ifadelerini kullanarak dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.