Ahmet Büyükduman: Rekor zarar edecekler

Ahmet Büyükduman: Rekor zarar edecekler
Uzman isim Ahmet Büyükduman, o yatırım aracını işaret ederek o kişileri zarar ettireceğini açıkladı.

Milyonlarca vatandaş artan enflasyon karşısında hayat pahalılığı ile mücadele ediyor. Konut almak isteyen pek çok kişi fiyatlara dem vuruyor. Ancak son dönemde konut fiyatları stabile bağladı. Uzman isim Ahmet Büyükduman, konut yatırım aracını işaret ederek o kişileri zarar ettireceğini açıkladı.

FAİZ ARTIRIMI KONUT KREDİLERİNİ ETKİLEDİ

Merkez Bankası’nın faiz artırımı ile beraber konut satışlarındaki faiz oranı tavan yaptı. Bu neticede kredili ev alımları ciddi derecede azaldı. Konut satışlarındaki düşüş ise TÜİK verilerine yansıdı. Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 olarak kaydedildi.

MALİYETLER ARTIYOR

Tam tersi orantı da ise işçilik ve inşaat malzemelerinde ise rekor artışlar yaşandı. Bu durumda etkilenen ise müteahhitler oldu. TÜİK verilerinde malzeme endeksi %6,06 artarken, işçilik endeksi %40,50 artması göze çarptı.

konut-23.webp

KONUT SATIŞLARI DÜŞÜYOR

Konut satışların azalmasındaki iki önemli faktörlerden biri konut satışlarının yatırım aracı olarak görülerek rekor alımlar yaşanması ve ikinci olarak ta Konut kredisi faiz oranları önemli ölçüde artarak konut satışlarının düşmesine neden oldu

konut-112.webp

BÜYÜKDUMAN: REKOR ZARAR EDECEK

Ünlü ekonomist Ahmet Büyükduman ise konut fiyatların dibi boylamayacağının altını çizerken, düşüş yaşanmayacağını söyledi.

Büyükduman, bu durumda zarar edecek kişiyi ise açıkladı. Büyükduman, “Konut fiyatları enflasyonun ve inşaat maliyetinin endeksinin altında kalmaya devam edecek. Bu durumda rekor zarar edecek kişi ise Tabii ki müteahhit olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.