Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad krizi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad krizi açıklaması
Süper Kupa tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan sporun siyasetin mezesi yapıldığını söyleyerek muhalefet kanadına eleştirilerde bulundu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak 'Atatürk' krizi sebebi ile iptal edilen Süper Kupa finaline ilişkin Erdoğan'dan bir açıklama geldi.

Dün gece futbolda yaşananlara ilişkin Erdoğan, "Hangi sebeple olursa olsun spor siyasetin mezesi yapıldı" diye konuştu.

Sporun günlük siyaset rekabetinin mezesi haline getirilmesinin, hatalığı olduğunu ve spora hiçbir faydası olmadığını söyleyen Erdoğan "Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Mustafa Kemal bu ülkenin varisidir." diye konuştu.

Muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulunan Erdoğan "Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları siyasette suistimal olarak görüyoruz. Daha dün 'siz Mustafa Kemal'in askerleri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin lafının bir önemi yoktur. Ülkemizin değerlerini nasıl koruduğumuzu tüm dünya biliyor. Samimiyseler gidip önce BTÖ'den hesap sorsunlar." dedi.

NELER OLMUŞTU

Süper Lig 2022-23 Sezonu şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadyumu'nda oynayacağı Süper Kupa finali yaşanan krizin ardından iptal edilmişti.

Suudi Arabistan'ın, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk tişörtü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu pankartla sahaya inme isteği geri çevrilmesi krizi neden olmuştu. isteği Suudi yetkililerce kabul edilmedi. Fenerbahçe ve Galatasaray bu tavrın üzerine sahaya çıkmama kararı vermişti. Riyad olayları tüm Türkiye'de infial yaratmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.