Maaş zamları o tarihte buhar olacak İşte hükümetin doğal gaz ve elektrik zammı takvimi

Maaş zamları o tarihte buhar olacak İşte hükümetin doğal gaz ve elektrik zammı takvimi
Asgari ücrete yapılan zammın ardından gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı çevrildi. Ancak vatandaşların zam sevinci pek de uzun sürmeyecek gibi. Hükümetin doğal gaz ve elektrik faturalarına yapacağı zam takvimi basına sızdı.

Hükümetin yerel seçim tarihini göz önüne alarak doğal gaz ve elektriğe yapacağı zam takviminin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşlar ise daha zamlı maaşlarını almadan hevesleri kursağında kaldı.

Hükümetin seçimlerde olumsuzluk yaratmaması için meskenlerde kullanılan elektrik ve doğal gaza zam yapmama kararı bulunuyor. Ancak seçim sonrası başlayacak bir zam tufanı vatandaşı bekliyor.

faturaelektirikaa.jpg

Halk TV yazarlarından Olcay Aydilek köşesinde doğal gaz fiyatlarındaki artışın ardından, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek yeni elektrik fiyatlarına yer verdi.

Elektrik fiyatları, konut, sanayi ve ticari aboneleri arasında fark gözetilmeden mevcut tarifeler ile sabitlenmişti.

dogalgazkamu.jpg

Elektrik ve doğal gaz faturalarında 31 Mart 2024'te yapılacak seçimlere kadar zam öngörülmüyor.

Ancak sektör yetkilileri seçimlerin hemen ardından tarifelerin yeniden fiyatlandırılacağını belirterek ve hem doğal gaza hem de elektriğe belli oranlarda zam gelmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Sektör kaynakları, özellikle seçim sonrasında konutlarda enerji sübvansiyonlarının hızla kaldırılmasının ve maliyet bazlı fiyatlandırmaya geçilmesinin beklendiğini söylüyor. 2024 yılı enflasyon hedefinin yüzde 36 olması nereyle enerji zamlarında bu hedefin tutturulabilmesi yeni hesaplamalar yapılacağı belirtiliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2023 yılında serbest tüketici limitini düşürerek 1000 kilovatsaat olan sınırı 950 kilovatsaate çekmişti. Bu kararın, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe gireceği belirtilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.