Meteoroloji'den 21 il için sarı kod 'Kar sağanak fırtına geliyor'

Meteoroloji'den 21 il için sarı kod 'Kar sağanak fırtına geliyor'
Meteoroloji’den son dakika kar, sanağak, fırtına uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son haritaya göre; Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Kırklareli, Kütahya, Kayseri, Şanlıurfa, Hatay, bölgeleri yoğun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

kuvvet.jpg

Yağmur ve sağanak en çok etkisini Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde göstereceği belirtilirken, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında durum ise, Karadeniz’de 3 ile 6 derece bir azalma olacağı öngörülürken, diğer bölgelerde çok fazla değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

hgfhhfd.jpg

Rüzgarda durumu ise, güney ve güneybatı yönlerinde kuvvetli değil. Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışlarda ise durum, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı meydana gelebilir.

ggg.jpg

Sürücüler, vatandaşlar, dışarı çıkacaklar için kritik uyarılarda bulunuldu.

RÜZGAR DA DURUM İSE BİRAZ KARIŞIK

Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney , güneybatı yönlerinde fırtına görülüyor.

firtina.jpg

Rüzgar durumu ise, (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

kar-yapis.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.