Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen tarih verdi İstanbul'a kar geliyor

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen tarih verdi İstanbul'a kar geliyor
Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'de hava soğuyor" diyerek uyarıda bulundu ve İstanbul'a kar yağışı tahminini paylaştı.

İstanbul'da kışın başlamasıyla birlikte kar yağışı beklentisi artarken, 6 Aralık ve 7 Aralık'ta ülke genelinde yağışlı hava hakim olacak. Meteoroloji'nin tahminlerine göre, İstanbul ve birçok ilde sağanak yağış bekleniyor, hafta sonuna doğru ise bazı yerlerde kar yağışının etkili olması öngörülüyor.

e8bney-wuaeijur-ctva-2.jpg

AKŞAM SAATLERİNE DOĞRU SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bazı illerde akşam saatlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Kahramanmaraş'ın doğu ilçelerinde yağışların yer yer şiddetli olabileceği ifade edildi, vatandaşlar ve yetkililerin olası zararlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Ayrıca, Malatya ve Tunceli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Bölgede, bugün akşam saatlerinden yarın sabah saatlerine kadar sürecek yağışların, Malatya'nın yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar, Tunceli'nin dağlık kesimlerinde ise yoğun kar şeklinde olacağı belirtildi. Yağışların ulaşım ve elektrik hatlarında sorunlara yol açabileceği, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

288c9c329ab6aee7abd867e0f2c25336.jpg

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son paylaştığı verilerle birlikte, sıcaklıklar gelecek günlerde daha fazla azalacak. İstanbul’da sıcaklık hafta sonu 8 derecenin altına düşecek. Hava sıcaklıklarının azalmasıyla birlikte İstanbul’a kar yağışı ihtimali de yükseliyor.

"TÜRKİYE'DE HAVA SERTLEŞİYOR"

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen X hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'de hava sertleşiyor" uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.