Çalışan kesim kara kara düşünmeye başladı 'Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması geldi'

Çalışan kesim kara kara düşünmeye başladı 'Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması geldi'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında asgari ücret ve doğal gaz yardımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine sunulan doğal gaz desteğinin mevcut 900-2.500 lira aralığından 1.500-3.500 liraya yükseltildiğini duyurdu.

GENEL EKONOMİYİ BOZMAYACAK BİR ASGARİ ÜCRET OLACAK

Asgari ücret konusunda ise Erdoğan, deprem felaketine rağmen halkın ihmal edilmediğini vurgulayarak, yıl başında çalışanların ücretlerinde ekonomik dengeleri bozmayacak ve kayıpları telafi edecek bir artış yapılacağını belirtti. Asgari ücret tespit komisyonunun toplantılarının 11 Aralık'ta başlayacağını ve sürecin işçilerin onayını alacak, işverenleri zor durumda bırakmayacak bir şekilde yürütüleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, ekonomiye dair yaptığı değerlendirmede, üretim ve ihracatın rekorlarla sürdüğünü, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında en iyi performans gösteren ülke olduğunu ve 14 çeyrek süren kesintisiz büyüme trendinin devam ettiğini söyledi. Ekonomik büyümenin 2023'ün ilk dokuz aylık döneminde %4,6 olduğunu belirten Erdoğan, kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedeflerinden sapma olmadığını, yılın ilk 11 ayında ihracatın 234 milyar doları bulduğunu dile getirdi. Ayrıca, ülkede yaşanan deprem felaketine rağmen 85 milyon vatandaşın ihmal edilmediğini, önümüzdeki yılın dengelerin sağlamlaştırılması ve sonraki dönemin atılım süreci olarak görüldüğünü ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.