İslam Memiş'ten bomba açıklama Altın yeni yılda rekor kıracak

İslam Memiş'ten bomba açıklama Altın yeni yılda rekor kıracak
Ünlü ekonomist İslam Memiş, altına ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Ünlü ekonomist İslam Memiş, 2024 yılında altın piyasasında yaşanacak önemli hareketi açıkladı.

Altındaki yükseliş dikkat çekmeye başladı. Ons altının dolar fiyatı 2023’e dayanırken gram altın TL bandında 1880 TL’ye geldi.

altiin.jpg

Bu noktada bazı vatandaşlar, ekonomistlerin tahminlerini merak ediyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş, yeni altın tahminini ve sanal altın uyarısında bulundu.

Memiş, sanal altında bankaların 60 ila 70 TL bandında bir fiyat aralığının olduğunu belirtti. Bu noktada fiziki altının avantajlı olacağını söyleyen Memiş, “Sanal birikimler: Hırsızlık, alım-satım hızı, fiziki taşıma yükünden kurtulma gibi durumlar avantaj olarak görülebilir.Ancak bankaların alım-satım makas aralığını göz önünde bulundurduğumuzda fiyat avantajının olmadığı görülmekte. Bankaların alım-satım makas aralıkları 50-60 liraya kadar çıkabiliyor.” dedi.

altin-2141.jpg

Altının yükseliş trendi içerisinde olacağını belirten Memiş, “Yeni yılda 2 bin 350 dolar içerisinde olacak. Gram altında yukarı yönlü bir artış olacak. Hedef 2 bin TL seviyesi olarak görüyorum. 2024 yılında 2 bin 700 TL beklentimiz var. Benim elime para geçseydi altın alırdım.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.