MEB tüm okullarda yasakladı 81 ile genelge

MEB tüm okullarda yasakladı 81 ile genelge
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda 'sınıf annesi' veya benzeri adlarla anılan ve mevzuatta yer almayan uygulamalara izin verilmeyeceğine karar verdi. Bu kapsamda, 'sınıf annesi' uygulamasının tamamen yasaklandığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelindeki 81 ile gönderilen yazıda, bazı okullarda "sınıf annesi" adı altında velilerin görevlendirilerek, sınıfın ihtiyaçları için aidat toplama, ders araç-gereci temini gibi faaliyetlerde bulundukları ve derslere müdahale ettikleri belirtiliyor. Ayrıca, bu velilerin öğrencilerin kişisel görüntülerini kaydedip sosyal medya platformlarında yayımlamalarının, kişisel verilerin korunmasına aykırı olduğu ve kamuoyuna yansıdığı vurgulanıyor. Bu nedenlerle MEB, mevzuatta yeri olmayan "sınıf annesi" gibi uygulamaların okullarda yapılmaması yönünde karar aldı. Bu kararla, okullardaki eğitim ve öğretim süreçlerinin daha resmi ve düzenli bir çerçevede yürütülmesi amaçlanıyor.

okulogrenci.jpg

EĞİTİM ORTAMINDA DIŞARIDAN MÜDAHALEYE SON

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği yazıda, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde belirtilen 'öğrenci sağlığı' ve 'öğrenci güvenliği' hükümlerine dikkat çekilerek, okullarda eğitim ve öğretim süreçlerinin öğretmenler tarafından, milli eğitimin ilke ve amaçlarına uygun şekilde, öğrencilerin üstün yararı gözetilerek yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Yazıda, ders öğretmeni dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu ifade edildi. Bu açıklama ile MEB, okullarda 'sınıf annesi' gibi resmi olmayan uygulamalara izin verilmemesi yönünde kararlı olduğunu belirtti.

MEVZUATTA YOK

Okullarda sınıf annesi ve buna benzer isimlerle mevzuatta yer almayan durumlara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılarak gereken tedbirlerin alınması istendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.