Severek tüketiliyor ama... ' Bu içecekleri içmek cildinizi yaşlandırıyor'

Severek tüketiliyor ama... ' Bu içecekleri içmek cildinizi yaşlandırıyor'
Her gün severek tükettiğiniz şeyler cildinizin yaşlanmasına sebep oluyor olabilir mi? Cildinize iyi gelmeyen besinleri sıraladık.

Cilt sağlığınız, beslenme düzeninizden, kullandığınız bakım ürünlerinin içeriklerinden ve kozmetik malzemelerden etkilenebilir. Bu nedenle doğru bir beslenme düzeni ve kaliteli ürünlerle bakım yapmak sağlığınız açısından önem arz ediyor. Sağlıklı bir cilt görünümü için en önemli şey gereken vitamin desteğini cildinize sağlayabilmek dolasıyla tükettiğiniz her besinin cildinize etki ettiğini söylemek mümkün. Uzman görüşleriyle cildinize iyi gelmeyen besinleri derledik...

ŞEKER TÜKETİMİNDEN KAÇININ

Uzman görüşlerine göre; Antioksidan desteği sağlayan yiyecekler cildiniz üzerinde bir güç kalkanı oluşturur.Uzmanlar şeker tüketiminin cildinizin sıkı olmasını sağlayan kolajenlere zarar verdiğini ve kırışıklık yaptığını ifade ediyor.

Kahve birçok çeşidiyle aktif olarak tüketilen içeceklerin arasında yer alıyor. Türk kültüründe de özel bir yeri olan geleneklerde de yer verilen kahvenin idrar söktürücü özelliği vücudunuzdaki sıvının aşırı derecede boşaltımına ve cildinizin nemsiz kalmasına neden olabilir.

GAZLI İÇECEKLERİN SIK TÜKETİLMEMESİ GEREKİYOR

Gazlı içeceklerin içerisinde yüksek miktarda kafein ve sodyum bulunuyor. Yemeğin yanında ya da gün içerisinde sıklıkla gazlı içecek tercih edenlere kötü bir haberimiz var. Özellikle asitli enerji içecekleri de dehidrasyona sebep olabilir.Dehidrasyon da kırışıklığa yol açan önemli faktörlerden biri olarak biliniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.