Sağlıklı uzatmak çok basit'Tırnaklarınız kolay kırılıyorsa bunu deneyin'

Sağlıklı uzatmak çok basit'Tırnaklarınız kolay kırılıyorsa bunu deneyin'
Tırnaklarınız kolay kırılıyorsa bu bir vitamin eksikliğinin sinyali olabilir. Bu bakım yöntemleriyle tırnaklarınız bir daha kırılmayacak!

Bakımlı ellerin göstergelerinden biri de sağlıklı tırnaklara sahip olmaktır. Tırnaklar dış etkenlere fazlasıyla maruz kaldığından sağlıklı uzamalarını sağlamak sabır ve bakım gerektiriyor. Bu yöntemleri uygulayarak tırnaklarınızın eskisinden daha sağlıklı ve bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz.

LİMON SUYU VE SİRKE

Limon tırnak sararmalarına karşı doğal bir önleyicidir. Ayrıca içeriğindeki vitamin daha güçlü tırnaklara sahip olmanıza olanak tanır. Birkaç damla limon ve bir yemek kaşığı sirkeyi küçük bir kabın içerisinde karıştırdıktan sonra ellerinizi 5 dakika kadar bu karışımın içinde bekletirseniz, tırnaklarınızdaki farkı fark edeceksiniz.

t2.jpg

TIRNAK BAKIM YAĞLARI

Tırnak bakım yağları kullanmak, tırnaklarınızın beslenmesine yardımcı olarak hızlı uzamasına etki edecektir. tırnak bakımında etkili olduğu bilinen, zeytin yağı, hindistan yağı ve badem yağı gibi alternatifleri bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

MANİKÜR VE PEDİKÜR BAKIMI

Tırnakların uzamasında bakımın ilk adımı törpülemektir. Tırnaklarınızda yapmamanız gereken kesim ise küt kesimdir. Küt kesilen tırnaklar çabuk kırılarak uzamazlar.

OJE KULLANIMINA ARA VERİN

Oje sürmeye bayılsanız da tırnaklarınızda hava almaya ihtiyacı olduğunu unutmayın. 2 gün ojeli tırnaklarınızın 2 gün ojesiz kalarak nefes almasını sağlayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.