Uzmanlar öneriyor 'Kabızlık problemi tarih oluyor'

Uzmanlar öneriyor 'Kabızlık problemi tarih oluyor'
Hareketsiz bir yaşam sürdürenler, beyaz yakalı olarak çalışanlar sık sık kabızlık problemiyle karşı karşıya kalabiliyor. Kabızlığın ilerlemesi cerrahi ya da ilaç tedavisi gerektiren sonuçlar doğurabiliyor bu nedenle uzmanlar bazı besinlerin tüketilmesini öneriyor. İşte detaylar...

Tıbbi olarak kabızlık; ''Kabızlık, genellikle dışkının sıkılaşması, kuruması ve sindirim sisteminin normalden daha yavaş çalışması sonucu ortaya çıkan bir durum'' şeklinde tanımlanıyor. İş veya sosyal sebepler hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olan insanlar bu sorunla daha sık karşı karşıya kalabiliyor. İşte kabızlık probleminizi ortadan kaldıracak uzman önerileri....

BESLENME DÜZENİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Lif bakımından zengin besinler bağırsak düzeninizi yeniden oluşturmanıza yardımcı olucaktır. Uzmanların litatürdeki çalışmalarına bakıldığında bağırsak tembelliğine bağlı kabızlığın birkaç sebebi olduğu görülmektedir; Lif içeriği düşük bir beslenme düzeni, bağırsak hareketlerini yavaşlatabilir ve kabızlığa neden olabilir.Yeterli miktarda su içmemek, dışkının sertleşmesine ve bağırsak hareketlerinin zorlaşmasına yol açabilir. Öte yandan özellikle ağrı kesiciler, antidepresanlar ve demir takviyeleri gibi bazı ilaçların kabızlık semptomuna neden olduğu bilinmektedir.Bağırsakların çalışmasında en etkili olan tohumlardan biri keten tohumudur. 1 yemek kaşığı kahverengi, parlak keten tohumu 2,8 gram lif içerir. Keten tohumunun lif yoğunluğu kabuğunda bulunmaktadır. Kabuğunun içerisi zengin omega-3 yağ asidi barındırıyor.

CHİA TOHUMU VE YULAFLI BİR KAHVALTI

Yulaf ve chia bağırsaklarınızı kendine getirmek için muhteşem bir ikili! Uzmanlar lif açısından zengin yapısı olduğu gerekçesiyle yulaf tüketimini özellikle önermektedir. Öte yandan 00 gram chia tohumunda 34.4 gram lif bulunmaktadır. Koyu gri renkli bu tohumlarda omega-3 yağ asidi, lif, antioksidanlar, mineraller içermektedir.

BOL MEYVE TÜKETİMİ

Mandalina, kivi, portakal gibi meyvelerin tüketimi bağırsak sağlığınızı destekleyecektir. 1 orta boy kivi 2,5 gram lif, yüksek vitamin ve mineral içermektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.